ΑΥΤΟΣ είναι ο παράγοντας που επιδεινώνει τις αλλεργίες σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο παράγοντας που επιδεινώνει τις αλλεργίες σου

Όχι μόνο την άνοιξη... 

> ΕΓΩ ::
23 Δεκεμβρίου 2015

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Οχάιο εντόπισαν έναν παράδοξο παράγοντα, που φαίνεται πως επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το στρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ερευνητική ομάδα εξέτασε 179 πάσχοντες για περισσότερες από 12 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο παρακολουθούσαν τις αλλεργίες τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 39% των συμμετεχόντων, που εκδήλωναν τακτικά αλλεργίες, παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Ιδανικά, κατά τους ερευνητές, τα άτομα που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, μπορούν να περιορίζουν το στρες με διαλογισμό, βαθιές αναπνοές, ισορροπημένη διατροφή, συστηματική σωματική δραστηριότητα και φυσικά αποχή από το κάπνισμα και την καφεΐνη.

«Συμπτώματα όπως το φτέρνισμα, η καταρροή και τα υγρά μάτια, μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον άγχος στους αλλεργικούς, ενώ για κάποιους μπορεί να είναι ακόμη και η ρίζα του άγχους», εξηγούν οι ερευνητές, διευκρινίζοντας όμως ότι η ανακούφιση του στρες δεν θεραπεύει τις αλλεργίες, ωστόσο ελαττώνει τα επεισόδια των έντονων συμπτωμάτων.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!