Skip to main content

SINGLES

3 τρόποι να καταπολεμήσεις την μελαγχολία των γιορτών

It's the Christmas Blues...



Όλες οι έρευνες συμφωνούν: Τα ποσοστά των ανθρώπων που περνάνε μία μικρή περίοδο «κατάθλιψης» την περίοδο των γιορτών είναι εντυπωσιακά υψηλά.

Ίσως να αναρωτιέσαι ΚΑΙ εσύ γιατί συμβαίνει αυτό. Πιο σημαντικό όμως από το να βρεις τους λόγους είναι να βρεις τους τρόπους. Αυτούς που θα σε βοηθήσουν να μην αφήσεις την μελαγχολία των Χριστουγέννων να σε πάρει...από κάτω.

1. Τα περασμένα. Ο Δεκέμβριος, όπως και ο Ιανουάριος μοιάζουν να φέρνουν στην επιφάνεια όλο το συναισθηματικό φορτίο που μπορεί να κρύβουμε με μαεστρία όλο τον χρόνο μέσα μας. Ο πόνος των απωλειών φαίνεται να χτυπάει ιδιαίτερα ηχηρά την πόρτα των περισσότερων τις ημέρες των γιορτών. Τα Χριστούγεννα θεωρούνται από όλους εποχή όπου η οικογένεια συγκεντρώνεται και μοιράζεται χαρά και χαμόγελο. Όσοι, λοιπόν, έχουν υποστεί απώλειες για παράδειγμα έναν χωρισμό ή τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου, είναι πιο πιθανό να περάσει δύσκολα αυτές τις μέρες. Προσπάθησε λοιπόν να αγκαλιάσεις σφιχτά όλα τα νέα, πολύτιμα δεδομένα της ζωής σου και να κρατήσεις κοντά σου τους αγαπημένους σου ανθρώπους. 

2. Μνήμες από το παρελθόν. Τα Χριστούγεννα πυροδοτούν το ξύπνημα των αναμνήσεων μας. Το άκουσμα των παιδιών που λένε τα κάλαντα, η μυρωδιά από τα σπιτικά γλυκιά, τα στολίδια πάνω στα δέντρα, τα φωτισμένα μπαλκόνια, όλα φέρνουν στο νου μας μνήμες που ενδεχομένων να μας πληγώνουν. Αν ανήκεις σε εκείνους που έχουν άσχημα πράγματα να θυμούνται από το παρελθόν, δες το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ως αυτό ακριβώς που είναι: μία νέα αρχή, καλύτερη και δημιουργικότερη από όλα τα περασμένα.

3. Χείρα βοηθείας. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι την ανάγκη να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον, στάσου στο ύψος των περιστάσεων και γίνε εσύ αυτή που προσφέρει στους άλλους ένα χέρι βοηθείας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούμε εύκολα να μεταμορφώσουμε τον προσωπικό μας πόνο σε θετική εμπειρία, απλώς βοηθώντας τους γύρω μας. Βοηθώντας τους άλλους, πολύ συχνά νιώθουμε ότι βοηθάμε τον ίδιο μας τον εαυτό.  

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα