Skip to main content

SINGLES

Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που αγαπάμε τις ταινίες με τους υπερήρωες

Εκτός από το ότι είναι φανταστικές...



Η μανία των ανθρώπων με τον κόσμο του φανταστικού φαίνεται πως έχει μία πολύ καλή και πραγματικά λογική εξήγηση. 

Έρευνα του Κολεγίου του Staten Island εξέτασε την πιθανή σύνδεση της κλασικής φαντασίωσης των ανθρώπων ότι πετάνε, με τον έμφυτο φόβο μας για τον θάνατο.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά πειραμάτων για να εξετάσουν τη θεωρία ότι η έλξη μας προς την πτήση υποκινείται από τις ανασφάλειες μας για το θάνατο. Για να διαπιστωθεί αυτό, έβαλαν κάποιους από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αναλογιστούν για λίγη ώρα την έννοια της θνησιμότητας, και τους υπόλοιπους να αναλογιστούν ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο δεν σχετιζόταν με το θάνατο. Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, σχετικά με το πόσο τους αρέσει η ιδέα ότι μπορούν να πετάξουν.

Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν αναλογιστεί για αρκετή ώρα τον θάνατο και το τέλος της ζωής όπως την αντιλαμβάνονται, έδειξαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς την ιδέα του να μπορούσαν να πετάνε, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Άλλες έρευνες σε αυτό τον τομέα έχουν δείξει ότι οι φαντασιώσεις σχετικά με την πτήση, μειώνουν τον φόβο των ανθρώπων σχετικά με το θάνατο, κάνοντάς τους να αισθάνονται απελευθερωμένοι -έστω και προσωρινά- από τους περιορισμούς της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.