Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που αγαπάμε τις ταινίες με τους υπερήρωες - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που αγαπάμε τις ταινίες με τους υπερήρωες

Εκτός από το ότι είναι φανταστικές...

> ΕΓΩ ::
27 Δεκεμβρίου 2015
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Η μανία των ανθρώπων με τον κόσμο του φανταστικού φαίνεται πως έχει μία πολύ καλή και πραγματικά λογική εξήγηση. 

Έρευνα του Κολεγίου του Staten Island εξέτασε την πιθανή σύνδεση της κλασικής φαντασίωσης των ανθρώπων ότι πετάνε, με τον έμφυτο φόβο μας για τον θάνατο.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά πειραμάτων για να εξετάσουν τη θεωρία ότι η έλξη μας προς την πτήση υποκινείται από τις ανασφάλειες μας για το θάνατο. Για να διαπιστωθεί αυτό, έβαλαν κάποιους από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αναλογιστούν για λίγη ώρα την έννοια της θνησιμότητας, και τους υπόλοιπους να αναλογιστούν ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο δεν σχετιζόταν με το θάνατο. Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, σχετικά με το πόσο τους αρέσει η ιδέα ότι μπορούν να πετάξουν.

Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν αναλογιστεί για αρκετή ώρα τον θάνατο και το τέλος της ζωής όπως την αντιλαμβάνονται, έδειξαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς την ιδέα του να μπορούσαν να πετάνε, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Άλλες έρευνες σε αυτό τον τομέα έχουν δείξει ότι οι φαντασιώσεις σχετικά με την πτήση, μειώνουν τον φόβο των ανθρώπων σχετικά με το θάνατο, κάνοντάς τους να αισθάνονται απελευθερωμένοι -έστω και προσωρινά- από τους περιορισμούς της ανθρώπινης φύσης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!