ΕΤΣΙ επιδρά στην... ψυχολογία σου η μη αποδοχή στα social media - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ επιδρά στην... ψυχολογία σου η μη αποδοχή στα social media

Ψάχνοντας το like!

> ΕΓΩ ::
28 Δεκεμβρίου 2015
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Ερευνητές από την Αυστραλία υποστηρίζουν πως η έλλειψη επιβεβαίωσης από φίλους και γνωστούς στο Facebook μπορεί να πυροδοτήσει τη μοναξιά και να αποτελέσει πλήγμα για την αυτοεκτίμησή μας.

Μια ομάδα ψυχολόγων μελέτησε την επίδραση των κοινωνικών δικτύων στο αίσθημα κοινωνικής ένταξης των χρηστών, διαπιστώνοντας ότι η ενεργή συμμετοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάνει τους χρήστες να νιώθουν συνδεδεμένοι με τον κόσμο και λιγότερο απομονωμένοι.

Αντιθέτως, αυτοί οι κοινωνικοί δεσμοί καταρρέουν όταν οι χρήστες δεν εντάσσονται στις διαδικτυακές συζητήσεις και την ανταλλαγή περιεχομένου. Η ίδια ακριβώς επίδραση παρατηρείται, επίσης, όταν ο χρήστης δεν λαμβάνει την επιθυμητή ανταπόκριση στις πληροφορίες που μοιράζεται.

Έπειτα από μια σειρά πειραμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι απαντήσεις, τα likes και τα σχόλια στις δημοσιεύσεις των χρηστών επηρεάζουν σημαντικά το αίσθημα ελέγχου και την αυτοεκτίμηση των χρηστών, καθώς μεταφράζονται από αυτούς ως επιβεβαίωση ή κοινωνική απόρριψη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!