Όσο πιο δημιουργικός, τόσο πιο... ψεύτης; Αμέ! - AllYou.gr

Search

Όσο πιο δημιουργικός, τόσο πιο... ψεύτης; Αμέ!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει... 

> ΕΓΩ ::
29 Δεκεμβρίου 2015

Αν ανήκεις στους δημιουργικούς ανθρώπους, τότε έχεις κάθε λόγο να χαίρεσαι. Ή καλύτερα είχες κάθε λόγο να χαίρεσαι μέχρι... σήμερα.

Γιατί μία νέα μελέτη έρχεται να αποκαλύψει τα μειονεκτήματα του να είναι κανείς πραγματικά δημιουργικός, αποδεικνύοντας ότι τα τα άτομα που τη διαθέτουν έχουν επίσης καλή σχέση με το ψέμα και την απάτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι το 60% των ατόμων που λένε συχνά ψέματα, παρουσιάζουν υψηλές βαθμολογίες στα τεστ δημιουργικότητας. Υποστηρίζουν ότι η δημιουργικότητα ωθεί το άτομο να ξεπερνά τα όρια και να μην ακολουθεί συμβατικούς κανόνες.

Προκειμένου να εξετάσουν τη σχέση δημιουργικότητας και φιλαλήθειας, οι ερευνητές σχεδίασαν μια σειρά πειραμάτων και δοκιμών.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ρητό «οι κανόνες υπάρχουν για να παραβιάζονται» αποτελεί θεμέλιο τόσο της δημιουργικότητας όσο και της απάτης.

Κατά κάποιο τρόπο, με λίγα λόγια, τόσο η δημιουργικότητα όσο και η απάτη συνδέονται με την παραβίαση των συμβατικών κανόνων.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!