Δυσκολεύεσαι να πάρεις μία απόφαση; Άσ' το στη μοίρα... - AllYou.gr

Search

Δυσκολεύεσαι να πάρεις μία απόφαση; Άσ' το στη μοίρα...

Η πίστη κάνει τις επιλογές μας πιο εύκολες!

> ΕΓΩ ::
30 Δεκεμβρίου 2015

To να πάρεις μία απόφαση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε είναι πραγματικά σημαντικές για το μέλλον μας. 

Νέα μελέτη υποδεικνύει ότι μια συχνότατη τακτική αντιμετώπισης του υπερβολικού στρες είναι η ενισχυμένη πίστη στην τύχη και τη μοίρα. «Άσ' τα πράγματα να γίνουν μόνα τους», «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει», «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε προκειμένου να αποσυμπιεστούμε από το έντονο άγχος για το μέλλον και για τις επιλογές μας που σχετίζονται με αυτό. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει καθώς όταν πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα μιας απόφασης βρίσκονται έξω από τον έλεγχό μας, είναι πιο εύκολο να αποδεχθούμε τις επιλογές μας.

Έπειτα από μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της λήψης αποφάσεων και της πίστης στη μοίρα. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο δυσκολεύονταν οι συμμετέχοντες να πάρουν μια απόφαση, τόσο πιο έντονη ήταν η τάση τους να πιστέψουν στη μοίρα. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!