Μαριχουάνα STOP: Οι ειδικοί δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ΜΗΝ το δοκιμάσεις - AllYou.gr

Search

Μαριχουάνα STOP: Οι ειδικοί δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ΜΗΝ το δοκιμάσεις

Ευθύνεται για περισσότερα από όσα πιστεύεις! 

> ΕΓΩ ::
01 Ιανουαρίου 2016

Την διασύνδεση ανάμεσα στην συχνή χρήση μαριχουάνας και την εκδήλωση ψυχωτικών συμπεριφορών από την πλευρά του χρήστη εντόπισαν Βρετανοί επιστήμονες. 

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του King's College στο Λονδίνο, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως το χασίς τριπλασιάζει τον κίνδυνο ψύχωσης στους σποραδικούς χρήστες του και τον πενταπλασιάζει σε όσους κάνουν καθημερινή χρήση.

Στη σχετική μελέτη συμμετείχαν 410 εθελοντές με ψύχωση και 370 υγιή άτομα, ηλικίας 18 έως 65 ετών.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι εθελοντές που έκαναν χρήση χασίς είχαν αυξημένο κίνδυνο να πάσχουν από ψυχώσεις έναντι όσων έκαναν χρήση μαριχουάνας ή δεν έκαναν χρήση.

Μάλιστα, επειδή στο νότιο Λονδίνο είναι εκτεταμένη η χρήση χασίς, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως μπορεί να ευθύνεται για το 24% των νέων κρουσμάτων ψύχωσης στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η χρήση της κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο ψύχωσης, αλλά υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν αποτελεί σημαντική αιτία της ασθένειας αυτής», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας. «Τα ευρήματά μας, όμως, υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να αποτραπεί ένα στα τέσσερα κρούσματα ψύχωσης, εάν κανένας άνθρωπος δεν κάπνιζε πια "βαριά" κάνναβη».

Αυτό σημαίνει πως, όπως ισχύει με το τσιγάρο και το αλκοόλ, έτσι και με την κάνναβη, οι γιατροί δεν πρέπει να ρωτούν αν κάποιος κάνει χρήση, αλλά πόσο συχνά και τι είδους κάνναβη χρησιμοποιούν.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!