Αυτός είναι ο λόγος που ΔΕΝ πρέπει να βλέπεις τηλεόραση όταν έχεις στρες - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο λόγος που ΔΕΝ πρέπει να βλέπεις τηλεόραση όταν έχεις στρες

Πάτα το κόκκινο κουμπί...

> ΕΓΩ ::
03 Ιανουαρίου 2016

Μετά από μια κουραστική μέρα γεμάτη στρες, πολλοί από εμάς επιλέγουμε να περάσουμε το βράδυ μας μπροστά από την τηλεόραση, θεωρώντας ότι έτσι θα χαλαρώσουμε πιο εύκολα και θα ξεκουραστούμε. 

Γερμανοί ερευνητές, όμως, υποστηρίζουν ότι η συνήθεια αυτή μπορεί να πυροδοτήσει αρνητικά συναισθήματα και να αποτελέσει πλήγμα για την αυτοεκτίμησή μας.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη αναφέρουν ότι οι πολυάσχολοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυξημένα επίπεδα κόπωσης και στρες πλήττονται από ενοχές όταν αφιερώνουν χρόνο μπροστά από την τηλεόραση.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί ρώτησαν 471 άτομα πώς είχαν περάσει την προηγούμενη ημέρα τους, πώς ένιωθαν μετά τη δουλειά και ποια ηλεκτρονικά μέσα χρησιμοποίησαν αφού επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι αντιμετώπιζαν τα υψηλότερα επίπεδα στρες ήταν και αυτοί που χαρακτήρισαν την τηλεόραση ως... χάσιμο χρόνου. Ένιωθαν ότι όταν παρακολουθούν τηλεόραση αμελούν άλλες, πιο σημαντικές υποχρεώσεις κι έτσι δεν μπορούν τελικά να χαλαρώσουν.

Αυτή η αρνητική επίδραση, τονίζουν οι ερευνητές, μπορεί να πηγάζει και από την επιλογή συγκεκριμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων. Για παράδειγμα, μία εκπομπή ριάλιτι είναι πιο πιθανό να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, σε σύγκριση με ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!