Θα ήταν η ζωή καλύτερη χωρίς Facebook; - AllYou.gr

Search

Θα ήταν η ζωή καλύτερη χωρίς Facebook;

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, ΝΑΙ!

> ΕΓΩ ::
08 Ιανουαρίου 2016

Ζήλεια, προβληματική κοινωνική ζωή, αδυναμία συγκέντρωσης; Όλα αυτά μπορεί να οφείλονται στο Facebook, αν πιστέψουμε μια μελέτη που έγινε στη Δανία και αποκαλύπτει ότι άνθρωποι που έζησαν μία εβδομάδα χωρίς να χρησιμοποιήσουν αυτή τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι από τους άλλους.

«Επιλέξαμε το Facebook επειδή είναι το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλες τις ηλικίες», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας που έγινε σε δείγμα 1.095 ανθρώπων στη Δανία. Τα πρόσωπα αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: οι μισοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook, ενώ οι άλλοι μισοί απείχαν.

Έπειτα από μια εβδομάδα, τα πρόσωπα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει το Facebook δήλωσαν περισσότερο ικανοποιημένα από τη ζωή τους. Το 88% εξ' αυτών δήλωσαν «ευτυχή» σε σύγκριση με το 81% της άλλης ομάδας, το 84% δήλωσαν πως εκτιμούν τη ζωή (έναντι του 75% της άλλης ομάδας) και μόνο 12% δήλωσαν δυσαρεστημένα, έναντι 20% μεταξύ των προσώπων που συνέχισαν να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

Στο τέλος του πειράματος, τα μέλη της πρώτης ομάδας είπαν πως είχαν πλουσιότερη κοινωνική ζωή και λιγότερες δυσκολίες να συγκεντρώνονται, ενώ τα μέλη της δεύτερης είπαν πως οι δυσκολίες αυτές παρέμειναν οι ίδιες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!