Είσαι αποφασιστική; Θα ζήσεις περισσότερο! - AllYou.gr

Search

Είσαι αποφασιστική; Θα ζήσεις περισσότερο!

Νέα μελέτη εξηγεί γιατί ΠΡΕΠΕΙ να παίρνεις δυναμικές αποφάσεις.

> ΕΓΩ ::
10 Ιανουαρίου 2016

Πολλοί θα υποστήριζαν ότι η εμμονή με τον έλεγχο και την οργανωτικότητα είναι ένα κακό στοιχείο στον χαρακτήρα κάποιου, όμως η επιστήμη διαφωνεί.

Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι οι πραγματικά αποφασιστικοί άνθρωποι έχουν 3 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε νεαρή ηλικία.

Οι ερευνητές συνέκριναν το προσδόκιμο ζωής και τα στοιχεία της προσωπικότητας 6.000 άτομα. Διαπίστωσαν ότι η αποφασιστικότητα οδηγεί το άτομο στην επιτυχία και κατ’ επέκταση τη μακροζωία.

Η αποφασιστικότητα αφορά στην επιθυμία του ατόμου να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του χάρη στις ικανότητες, τα κίνητρα και τη σκληρή δουλειά. Οι αποφασιστικοί άνθρωποι συνεπώς δε φαίνεται να πιστεύουν καθόλου στη μοίρα ή την τύχη. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενισχύει τις άμυνες του ατόμου απέναντι στις εξωτερικές επιδράσεις και εμπνέει την επιμονή ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το μορφωτικό επίπεδο είναι καθοριστικό για τη μακροζωία, όμως το νέο ερευνητικό έργο έδειξε ότι η αποφασιστικότητα αντισταθμίζει την όποια έλλειψη μόρφωσης ως προς το προσδόκιμο ζωής.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!