Ευτυχία: τι 30, τι 40, τι 50;

Search

Ευτυχία: τι 30, τι 40, τι 50;

Υπάρχουν ηλικίες πιο ευτυχισμένες από άλλες; Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς δύο είναι τα πιο ευτυχισμένα έτη στη ζωή ενός ανθρώπου. 

> ΕΓΩ ::
30 Ιουνίου 2014

Αν φέτος γίνεσαι 23 ή 69 ετών, αυτή είναι η καλύτερη χρονιά σου, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες, σε αυτές τις δύο ηλικίες-ορόσημα κορυφώνεται το αίσθημα προσωπικής ευτυχίας.

Όπως εξήγησαν στη μελέτη τους οι ειδικοί, στα 23 μας χρόνια, βλέπουμε με υπερβολική αισιοδοξία τη ζωή και θεωρούμε πως τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πραγματώσουμε τους στόχους μας. Μετά από αρκετές δεκαετίες απογοητεύσεων και αποτυχιών, στην 7η δεκαετία της ζωής μας, είμαστε πια έτοιμοι να αποδεχθούμε την κατάσταση και να εκτιμήσουμε όσα ήδη έχουμε επιτύχει ακόμη και αν οι μεγαλύτεροι στόχοι μας παραμείνουν ανεκπλήρωτοι. 

«Οι 50άρηδες μπορούν να μάθουν κάτι από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι γενικώς αισθάνονται λιγότερη λύπη και δεν αναλώνονται σκεπτόμενοι τις απραγματοποίητες προσδοκίες της ύπαρξής τους», είπε στην εφημερίδα «Sunday Times» ο δρ Χέινς Σουάντ, ερευνητής στο Κέντρο Υγείας & Ευεξίας του Πανεπιστημίου Princeton και στο Κέντρο Οικονομικών Επιδόσεων της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), ο οποίος πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη.

Σύμφωνα με πολλές έρευνες, η ικανοποίηση που νιώθει κάθε άνθρωπος από τη ζωή του ακολουθεί την πορεία του σχήματος U (U-shapedistribution), καθώς είναι υψηλή στις ηλικίες 20-29 ετών, φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της στη μέση ηλικία και αρχίζει να αυξάνεται πάλι κατά την συνταξιοδότηση.

 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.