ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης

Oι ειδικοί μάς... ξαγρυπνούν!

> ΕΓΩ ::
17 Ιανουαρίου 2016

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν -μέσω της μελέτης τους- την πιο εύκολη και γρήγορη θεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Όπως εξηγούν, το «κλειδί» βρίσκεται στη δράση της σεροτονίνης, διαβιβαστή στα νεύρα του εγκεφάλου, που θεωρείται η κατεξοχήν χημική ουσία που συνδέεται με την αίσθηση της ευφορίας, τη δράση της οποίας μιμούνται τα αντικαταθλιπτικά χάπια.

Με δεδομένο αυτό, λοιπόν, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να μένουμε ξάγρυπνοι για περισσότερες από 24 ώρες, ανακουφίζει αρκετά από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, καθώς αποδεδειγμένα ενισχύει τη δράση της σεροτονίνης.

Κατά τα πειράματα, 6 στους 10 ασθενείς βρήκαν την τακτική αυτή πιο άμεση και πιο αποτελεσματική, σε σύγκριση με τη χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών, η δράση των οποίων απαιτεί χρονικό διάστημα 6 έως 8 εβδομάδων.

Η επίδραση της αϋπνίας είναι τέτοιας κλίμακας, ώστε ένας ερευνητής περιέγραψε το ξενύχτι ως «έναν αξιοσημείωτο τρόπο μεταμόρφωσης για τους βαθιά καταθλιπτικούς, τους ψυχωτικούς και τους ασθενείς με τάσεις αυτοκτονίας».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!