Σου παρουσιάζουμε το πιο ΠΑΡΑΞΕΝΟ σύμπτωμα του στρες - AllYou.gr

Search

Σου παρουσιάζουμε το πιο ΠΑΡΑΞΕΝΟ σύμπτωμα του στρες

Δεν είχαμε ιδέα...

> ΕΓΩ ::
25 Ιανουαρίου 2016

Οι ανεβασμένοι παλμοί της καρδιάς, το τρέμουλο και οι ιδρωμένες παλάμες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά σημάδια του στρες. Τώρα, οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ένα παράξενο «σύμπτωμα» συνδέεται άμεσα με τα αυξημένα επίπεδα του στρες είναι και οι διαταραχές της όσφρησης.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι η όσφρησή μας επηρεάζεται σημαντικά όταν αντιμετωπίζουμε στρες, καθώς μεταβάλλεται η λεγόμενη «καλωδίωση» του εγκεφάλου μας. Το αποτέλεσμα είναι να εκλαμβάνουμε τις περισσότερες μυρωδιές ως δυσάρεστες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν χρησιμοποίησαν την τεχνική εγκεφαλικής απεικόνισης, ώστε να διαπιστώσουν πώς το στρες μεταβάλλει την εγκεφαλική λειτουργία, οδηγώντας σε παράδοξες συνδέσεις των κέντρων επεξεργασίας των οσμών.

Έπειτα από μια σειρά πειραμάτων και δοκιμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στρες κάνει τις ουδέτερες μυρωδιές εξαιρετικά δυσάρεστες.

Με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο τα αρνητικά μας συναισθήματα γίνονται ακόμα πιο έντονα και είναι σε θέση να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε ακόμα πιο σοβαρές αγχώδεις διαταραχές. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!