Skip to main content

SINGLES

Ναι, είμαι ναρκισσιστής!

Πιστεύεις ότι κάποιος είναι ναρκισσιστής; Δεν έχεις παρά να τον ρωτήσεις άμεσα.


Γεωργία Κοντού

Αν αναρωτιέσαι κατά πόσον ένας συνάδελφος, φίλος ή συγγενής σου είναι ναρκισσιστής, αρκεί να τον ρωτήσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. "Οι ναρκισσιστές δεν φοβούνται να σου πουν ότι είναι ναρκισσιστές. Δεν νιώθουν καθόλου άσχημα γι' αυτό", υποστηρίζει ο Μπραντ Μπούσμαν, καθηγητής Ψυχολογίας και Επικοινωνίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και ένας από τους επικεφαλής της.

Οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να απαντήσουν σε ποιον βαθμό τους εκφράζουν δηλώσεις τύπου "Θέλω να είμαι το επίκεντρο της προσοχής". Όπως διαπίστωσαν, όσοι είχαν απαντήσει θετικά στη δήλωση "Είμαι ναρκισσιστής", συνολικά συγκέντρωναν περισσότερα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε μια ναρκισσιστική προσωπικότητα.

Οι ναρκισσιστές τείνουν να έχουν παραφουσκωμένο "εγώ", ροπή προς την επιδειξιομανία, αίσθηση ανωτερότητας και μειωμένη ικανότητα να μπαίνουν στη θέση του άλλου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να είναι υψηλότερο το ποσοστό των ναρκισσιστών στις δυτικές χώρες, καθώς και σε όσους έχουν γεννηθεί ανάμεσα στις δεκαετίες του '80 και του '00.

Πηγή: HuffingtonPost.com

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός