Μ' ΑΥΤΗ την τεχνική θα χαλαρώσεις, σε 30'' - AllYou.gr

Search

Μ' ΑΥΤΗ την τεχνική θα χαλαρώσεις, σε 30''

Δοκίμασέ την! 

> ΕΓΩ ::
17 Φεβρουαρίου 2016

Καθημερινά κάνουμε 40- 60 χιλιάδες σκέψεις, οι οποίες μας απασχολούν και αφορούν συνήθως το παρελθόν ή το μέλλον μας. Αν το μετρήσεις σε χρόνο τότε πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο διάστημα το οποίο ξοδεύουμε για καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Περίεργες συναναστροφές, τύψεις και χαμένες ευκαιρίες στριφογυρίζουν στο κεφάλι μέρα και νύχτα δίχως τέλος.

Σκέψου πόσες φορές σε έχει πιάσει η αγωνία για μια κουβέντα που τόλμησες να ξεστομίσεις και πιο συγκεκριμένα, για το πως την εξέλαβε ο συνομιλητής σου ή μετάνιωσες για μια συζήτηση που πιθανότατα ακυρώθηκε ή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ή ακόμα και τις φορές που αισθάνθηκες ανικανότητα ή ατυχία για κάτι που δεν έκανες στην ώρα του.

Πώς ξεπερνιέται αυτό το άγχος, αυτό το βάρος των σκέψεων ενός τόσο απασχολημένου εγκεφάλου;

Κάποιοι πιθανότατα να σου πουν ότι ο διαλογισμός ή η lotus pose είναι η ιδανικότερη λύση, εγώ όμως φροντίζω να νιώσεις καλύτερα, επενδύοντας σε μια τεχνική 30 δευτερολέπτων:

1. Συγκέντρωσε τη σκέψη σου σε ό,τι υπάρχει γύρω σου. Κοίταξε το χώρο και παρατήρησέ τον.

2. Κλείσε τα μάτια και απομόνωσε τους ήχους του περιβάλλοντος εντός του οποίου βρίσκεσαι. Επίτρεψε στον εαυτό σου να γίνει ένα με αυτούς, ακόμα και αν πρόκειται για το κλάμα ενός μωρού.

3. Πάρε μια βαθιά ανάσα.

4. Ακολούθησε την αναπνοή σου από τη στιγμή που ο αέρας εισέρχεται από τη μύτη σου και γεμίζει το στέρνο σου και τα πνευμόνια, μέχρι την εκπνοή του, παρατηρώντας ταυτόχρονα την αίσθηση που σου αφήνει. Είναι δροσερός ή ζεστός;

Επανέλαβε την τεχνική 5 φορές και θα χαλαρώσεις αμέσως. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!