Πολυκοσμία: Εσένα, σου προκαλεί ευχαρίστηση ή... κρίσεις πανικού; - AllYou.gr

Search

Πολυκοσμία: Εσένα, σου προκαλεί ευχαρίστηση ή... κρίσεις πανικού;

Εξαρτάται από ΑΥΤΟΥΣ τους δύο παράγοντες!

> ΕΓΩ ::
21 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί πολλοί από εμάς να αισθανόμαστε ότι για να διασκεδάσουμε ή για να περάσουμε μία ωραία βραδιά πρέπει να βγούμε σε κάποιο μέρος με πολύ κόσμο, όμως υπάρχουν αρκετοί για οποίους η ιδέα και μόνο της πολυκοσμίας είναι αρκετή για να τους προκαλέσει κρίση πανικού. 

Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Sussex, το Πανεπιστήμιο St. Andrews και το Πανεπιστήμιο Leeds εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παρατηρούνται αυτές οι δύο διαφορετικές αντιδράσεις.

Οι ερευνητές εξέτασαν άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε πολυπληθείς διοργανώσεις. Η πρώτη ήταν μία συναυλία, στην οποία παραβρέθηκαν συνολικά 250.000 άτομα, ενώ το κάθε άτομο είχε μισό τετραγωνικό χώρου. Η δεύτερη διοργάνωση ήταν μία πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 7.000 άνθρωποι, ενώ στον καθένα αντιστοιχούσε μόλις 30 τετραγωνικά εκατοστά.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν ερωτηματολόγια στους συμμετέχοντες και τους ζήτησαν να δηλώσουν αν ένιωθαν συνωστισμένοι, αν «ταίριαζαν» με τα άτομα γύρω τους και κατά πόσο αισθάνονταν χαρούμενοι.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι όσο περισσότερο τα άτομα ένιωθαν «μέρος του συνόλου», τόσο λιγότερες πιθανότητες είχαν να νιώθουν άβολα και στριμωγμένα. Την ίδια στιγμή, κατέληξαν ότι όσο πιο στριμωγμένοι ένιωθαν, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι δήλωναν.

Συνεπώς αυτοί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που είναι σε θέση να καθορίσουν τα συναισθήματα μας τις στιγμές εκείνες που βρισκόμαστε ανάμεσα σε πολύ... λαό.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!