Είσαι προληπτική; Συνέχισε ΕΤΣΙ - AllYou.gr

Search

Είσαι προληπτική; Συνέχισε ΕΤΣΙ

Διάβασε ΓΙΑΤΙ η επιστήμη σου δίνει το ελεύθερο να πιστεύεις στις προλήψεις.

> ΕΓΩ ::
23 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί κάθε φορά που χτυπάμε ξύλο, φτύνουμε στον κόρφο μας, αποφεύγουμε μια μαύρη γάτα ή φοβόμαστε να περάσουμε κάτω από μία σκάλα να μην αλλάζει τίποτα το ουσιαστικό στην καθημερινότητα μας, η επιστήμη όμως μόλις εντόπισε τον λόγο που οι προλήψεις κάνουν καλό στην ψυχολογία μας.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι πράξεις που μας κάνουν να νιώθουμε ότι απομακρύνουμε κάθε αρνητική ενέργεια ή αντίκτυπο στην ζωή μας έχουν πάρα πολύ θετική επίδραση στο πώς αισθανόμαστε.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι προλήψεις που αφορούν σε ενέργεια που φεύγει από το σώμα –όπως όταν χτυπάμε ξύλο– ενισχύουν το αίσθημα ακύρωσης της αρνητικής ενέργειας. Η επίδραση είναι ισχυρότερη σε σχέση με ενέργειες που κατευθύνουν την ενέργεια προς εμάς.

Παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 είχε δείξει ότι και τα φυλαχτά ή τα τυχερά αντικείμενα μπορεί να οδηγήσουν σε θετικές επιδράσεις, καθώς ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του ατόμου πριν από μια συγκεκριμένη ενέργεια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!