Skip to main content

SINGLES

Είσαι προληπτική; Συνέχισε ΕΤΣΙ

Διάβασε ΓΙΑΤΙ η επιστήμη σου δίνει το ελεύθερο να πιστεύεις στις προλήψεις.



Μπορεί κάθε φορά που χτυπάμε ξύλο, φτύνουμε στον κόρφο μας, αποφεύγουμε μια μαύρη γάτα ή φοβόμαστε να περάσουμε κάτω από μία σκάλα να μην αλλάζει τίποτα το ουσιαστικό στην καθημερινότητα μας, η επιστήμη όμως μόλις εντόπισε τον λόγο που οι προλήψεις κάνουν καλό στην ψυχολογία μας.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι πράξεις που μας κάνουν να νιώθουμε ότι απομακρύνουμε κάθε αρνητική ενέργεια ή αντίκτυπο στην ζωή μας έχουν πάρα πολύ θετική επίδραση στο πώς αισθανόμαστε.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι προλήψεις που αφορούν σε ενέργεια που φεύγει από το σώμα –όπως όταν χτυπάμε ξύλο– ενισχύουν το αίσθημα ακύρωσης της αρνητικής ενέργειας. Η επίδραση είναι ισχυρότερη σε σχέση με ενέργειες που κατευθύνουν την ενέργεια προς εμάς.

Παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 είχε δείξει ότι και τα φυλαχτά ή τα τυχερά αντικείμενα μπορεί να οδηγήσουν σε θετικές επιδράσεις, καθώς ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του ατόμου πριν από μια συγκεκριμένη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός