Η επιστήμη σού εξηγεί ΓΙΑΤΙ η φύση κάνει καλό στην υγεία σου - AllYou.gr

Search

Η επιστήμη σού εξηγεί ΓΙΑΤΙ η φύση κάνει καλό στην υγεία σου

Στα πάρκα, αδελφές μου, στα πάρκα...

> ΕΓΩ ::
27 Φεβρουαρίου 2016

Το πράσινο της φύσης δεν έχει μόνο την ιδιότητα να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σε θέση να συμβάλει σημαντικά στην ψυχική μας υγεία.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από την Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου του Έξετερ, η οποία είχε σαν στόχο να εξετάσει τις θετικές επιδράσεις του περιβάλλοντος στην ψυχική υγεία του ατόμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, λοιπόν, λίγες ώρες στη φύση μπορούν να βελτιώσουν όχι μόνο τη σωματική αλλά και τη διανοητική μας υγεία.

Τα στοιχεία αφορούσαν δύο ομάδες ανθρώπων: Στην πρώτη, οι συμμετέχοντες είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με περισσότερο πράσινο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ, αντίθετα, στη δεύτερη, είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με λιγότερο πράσινο.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, η μετακίνηση σε κάποιο μέρος που περιβάλλεται από περισσότερο πράσινο, όχι μόνο βελτιώνει άμεσα την ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά αυτή η βελτίωση διαρκεί για πολύ καιρό μετά την μετακίνηση.

Οι ειδικοί, λοιπόν, τονίζουν ότι η δημιουργία μεγαλύτερων χώρων πράσινου είναι απαραίτητη για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!