Αισθάνεσαι πεσμένη; Για ΟΛΑ φταίει η έλλειψη... ηλίου - AllYou.gr

Search

Αισθάνεσαι πεσμένη; Για ΟΛΑ φταίει η έλλειψη... ηλίου

ΔΕΝ καίει τζάμπα η λάμπα!

> ΕΓΩ ::
02 Μαρτίου 2016

Το φως του ήλιου είναι ένα από τα πράγματα στην καθημερινότητα μας που τείνουμε να παίρνουμε λίγο έως πολύ σαν δεδομένα, ειδικά σε χώρες όπως η δική μας, που 9 μήνες το χρόνο έχουμε ζέστη και ηλιοφάνεια. 

Παρ' όλα αυτά οι στατιστικές δείχνουν πως ένας στους δέκα ανθρώπους δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου εν ώρα εργασίας, ενώ το 30% των εργαζομένων ξυπνά πριν την ανατολή και επιστρέφει στο σπίτι μετά τη δύση.

Το ερευνητικό ίδρυμα Mental Health Research στη Μεγάλη Βρετανία, όμως, υποστηρίζει ότι η έλλειψη φυσικού φωτός οδηγεί στο λήθαργο και τα σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης, γνωστή και ως "εποχική κατάθλιψη". Το ίδρυμα πραγματοποίησε δημοσκόπηση που αφορούσε σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες και διαπίστωσε ότι τρεις στους δέκα εργαζομένους ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί και επιστρέφουν στο σπίτι τους αργά το βράδυ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των συμμετεχόντων δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου όταν εργάζεται.

Οι ερευνητές  δήλωσαν πως «περίπου ένα εκατομμύριο εργατοώρες χάνονται σε ετήσια βάση λόγω της εποχικής κατάθλιψης» και τονίζουν ότι οι εργοδότες πρέπει να ενδιαφερθούν για τον περιορισμό του φαινομένου φτιάχνοντας πιο κατάλληλους χώρους εργασίας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!