Αισθάνεσαι πεσμένη; Για ΟΛΑ φταίει η έλλειψη... ηλίου - AllYou.gr

Search

Αισθάνεσαι πεσμένη; Για ΟΛΑ φταίει η έλλειψη... ηλίου

ΔΕΝ καίει τζάμπα η λάμπα!

> ΕΓΩ ::
02 Μαρτίου 2016

Το φως του ήλιου είναι ένα από τα πράγματα στην καθημερινότητα μας που τείνουμε να παίρνουμε λίγο έως πολύ σαν δεδομένα, ειδικά σε χώρες όπως η δική μας, που 9 μήνες το χρόνο έχουμε ζέστη και ηλιοφάνεια. 

Παρ' όλα αυτά οι στατιστικές δείχνουν πως ένας στους δέκα ανθρώπους δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου εν ώρα εργασίας, ενώ το 30% των εργαζομένων ξυπνά πριν την ανατολή και επιστρέφει στο σπίτι μετά τη δύση.

Το ερευνητικό ίδρυμα Mental Health Research στη Μεγάλη Βρετανία, όμως, υποστηρίζει ότι η έλλειψη φυσικού φωτός οδηγεί στο λήθαργο και τα σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης, γνωστή και ως "εποχική κατάθλιψη". Το ίδρυμα πραγματοποίησε δημοσκόπηση που αφορούσε σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες και διαπίστωσε ότι τρεις στους δέκα εργαζομένους ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί και επιστρέφουν στο σπίτι τους αργά το βράδυ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των συμμετεχόντων δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου όταν εργάζεται.

Οι ερευνητές  δήλωσαν πως «περίπου ένα εκατομμύριο εργατοώρες χάνονται σε ετήσια βάση λόγω της εποχικής κατάθλιψης» και τονίζουν ότι οι εργοδότες πρέπει να ενδιαφερθούν για τον περιορισμό του φαινομένου φτιάχνοντας πιο κατάλληλους χώρους εργασίας.

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!