Skip to main content

SINGLES

Αισθάνεσαι πεσμένη; Για ΟΛΑ φταίει η έλλειψη... ηλίου

ΔΕΝ καίει τζάμπα η λάμπα!



Το φως του ήλιου είναι ένα από τα πράγματα στην καθημερινότητα μας που τείνουμε να παίρνουμε λίγο έως πολύ σαν δεδομένα, ειδικά σε χώρες όπως η δική μας, που 9 μήνες το χρόνο έχουμε ζέστη και ηλιοφάνεια. 

Παρ' όλα αυτά οι στατιστικές δείχνουν πως ένας στους δέκα ανθρώπους δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου εν ώρα εργασίας, ενώ το 30% των εργαζομένων ξυπνά πριν την ανατολή και επιστρέφει στο σπίτι μετά τη δύση.

Το ερευνητικό ίδρυμα Mental Health Research στη Μεγάλη Βρετανία, όμως, υποστηρίζει ότι η έλλειψη φυσικού φωτός οδηγεί στο λήθαργο και τα σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης, γνωστή και ως "εποχική κατάθλιψη". Το ίδρυμα πραγματοποίησε δημοσκόπηση που αφορούσε σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες και διαπίστωσε ότι τρεις στους δέκα εργαζομένους ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί και επιστρέφουν στο σπίτι τους αργά το βράδυ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των συμμετεχόντων δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου όταν εργάζεται.

Οι ερευνητές  δήλωσαν πως «περίπου ένα εκατομμύριο εργατοώρες χάνονται σε ετήσια βάση λόγω της εποχικής κατάθλιψης» και τονίζουν ότι οι εργοδότες πρέπει να ενδιαφερθούν για τον περιορισμό του φαινομένου φτιάχνοντας πιο κατάλληλους χώρους εργασίας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.