Πότε η επανάληψη σού γίνεται... συνήθεια; - AllYou.gr

Search

Πότε η επανάληψη σού γίνεται... συνήθεια;

Οι επιστήμονες ξέρουν τον ακριβή αριθμό ημερών!

> ΕΓΩ ::
03 Μαρτίου 2016

Πόσες μέρες χρειάζονται για να... συνηθίσουμε σε κάτι; Την απάντηση στην ερώτηση επιχειρούν να δώσουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, οι οποίοι στην μελέτη τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ζήτησαν την βοήθεια 96 εθελοντών φοιτητών.

Από αυτούς, ζητήθηκε να επιλέξουν μία οποιαδήποτε πράξη την οποία θα κάνουν σε καθημερινή βάση και να μπαίνουν για διάστημα 84 ημερών σε μία ιστοσελίδα, προκειμένου να αναφέρουν αν έκαναν ή όχι αυτό που είχαν επιλέξει και πόσο αυτοματοποιημένη ένιωθαν τη συμπεριφορά τους.

Κατά μέσο όρο, όλοι οι συμμετέχοντες χρειάστηκαν 66 μέρες, μέχρι η συγκεκριμένη πράξη να εξελιχθεί σε συνήθεια.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία της έρευνας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επέλεξε να κάνει πράγματα σχετικά με την υγεία. Για παράδειγμα, να πίνουν ένα ποτήρι νερό μετά το πρωινό ή να τρέχουν για 15 λεπτά μετά από το δείπνο.

Όσοι είχαν βάλει ως στόχο να πίνουν ένα ποτήρι νερό μετά το πρωινό κατάφεραν να «αυτοματοποιήσουν» τη συμπεριφορά τους μετά από περίπου 20 μέρες, ενώ εκείνοι που είχαν αποφασίσει να τρώνε ένα κομμάτι φρούτου με το φαγητό τους, χρειάστηκαν τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο.

Περισσότερο δυσκολεύτηκαν όσοι αποφάσισαν να εντάξουν τη γυμναστική στη ζωή τους, με κάποιους συμμετέχοντες να χρειάζονται πάνω από δύο μήνες για να την εντάξουν καθημερινά στη ζωή τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!