Περνάς... ζόρια; Κι όμως, έχουν και οι δυσκολίες τα θετικά τους - AllYou.gr

Search

Περνάς... ζόρια; Κι όμως, έχουν και οι δυσκολίες τα θετικά τους

Always look at the bright side of life...

> ΕΓΩ ::
11 Ιουλίου 2016

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε καθημερινά μπορεί να ξυπνήσουν μέσα μας πολλά συναισθήματα, όπως λύπη, απογοήτευση και φόβο. Οι ειδικοί, όμως, υποστηρίζουν πως οι δυσάρεστες στιγμές μπορεί μακροπρόθεσμα να αποτελέσουν το μυστικό της ευτυχίας.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που έχουν βιώσει άσχημα γεγονότα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσουν στο μέλλον, καθώς απολαμβάνουν περισσότερο τις μικρές χαρές της ζωής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia μελέτησαν τον αντίκτυπο των δυσκολιών της ζωής στην ικανότητα του ατόμου να απολαμβάνει τις ευχάριστες εμπειρίες. Αφού, λοιπόν, ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 15.000 άτομα, διαπίστωσαν ότι οι άσχημες εμπειρίες ή τα τραύματα μάς διευκολύνουν να χαιρόμαστε τις μικρές απολαύσεις της ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εμπόδια και οι προκλήσεις ενισχύουν το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για όλα όσα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένα, ενώ οι δύσκολες στιγμές μάς υπενθυμίζουν ότι πρέπει να χαιρόμαστε για όσα έχουμε. Έτσι, γινόμαστε πιο επίμονοι και ευέλικτοι.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!