Γιατί ο χρόνος -φαίνεται να- κυλάει πιο αργά τις Τρίτες; - AllYou.gr

Search

Γιατί ο χρόνος -φαίνεται να- κυλάει πιο αργά τις Τρίτες;

Το φαινόμενο έχει επιστημονική εξήγηση.

> ΕΓΩ ::
12 Απριλίου 2016

Για πολλούς η Τρίτη είναι ατελείωτη: έχουμε την αίσθηση ότι μας χωρίζουν αιώνες τόσο από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όσο και από το επόμενο. Γιατί όμως ο χρόνος φαίνεται να επιβραδύνει τη συγκεκριμένη ημέρα;

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ίσως έχει να κάνει με την αντίθεση ανάμεσα στις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο, απαντούν οι νευροεπιστήμονες. Κι αυτό γιατί το μυαλό μας έχει την τάση να γκρουπάρει παρόμοιες αναμνήσεις, βάζοντας π.χ. σε μια ομάδα τις χαλαρωτικές δραστηριότητες του Σαββάτου και της Κυριακής και σε άλλη τις υποχρεώσεις της Δευτέρας και της Τρίτης. Γι' αυτό μάς φαίνεται ότι μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό χάσμα ανάμεσα στην Κυριακή και τη Δευτέρα – πόσο μάλλον την Τρίτη.

Υπάρχει όμως και μία ακόμη εξήγηση: ο χρόνος συρρικνώνεται όταν τον αφιερώνουμε σε προβλέψιμες δραστηριότητες και επιβραδύνει όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες διαρκώς με νέες προκλήσεις. Έτσι μπορεί να κυλήσει νεράκι μια Κυριακή που θα περάσουμε χαλαρά στο σπίτι με την οικογένειά μας ενώ μια Τρίτη, γεμάτη από επαγγελματικά μίτινγκ και απρόοπτα, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διαρκεί για χρόνια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!