Κολλημένη με τα social media; Δες ΓΙΑΤΙ είναι ανησυχητικό - AllYou.gr

Search

Κολλημένη με τα social media; Δες ΓΙΑΤΙ είναι ανησυχητικό

Κρύβει παγίδες! 

> ΕΓΩ ::
31 Μαρτίου 2016

Παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα αγαπημένα μας Facebook, Τwitter και Instagram, μπορούν να προκαλέσουν σε κάποιον που ασχολείται μανιωδώς μαζί τους υψηλό κίνδυνο εθισμού. Τώρα, ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Albany διαπίστωσαν ότι τα social media δεν είναι μόνο καθεαυτού τους δυνητικά εθιστικά, αλλά εκείνοι που τα χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό μπορεί επίσης να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για παθήσεις που συνδέονται με ζητήματα μειωμένου ελέγχου και παρορμητικότητας (όπως η κατάχρηση ουσιών, π.χ. αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες)

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 253 προπτυχιακών φοιτητών, στους οποίους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των social media, τον εθισμό στο Διαδίκτυο, τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και την κατανάλωση αλκοόλ.

Διαπίστωσαν ότι περίπου το 10% των χρηστών κάνουν μια "διαταραγμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης", που σημαίνει ότι παρουσιάζουν εθιστικές συμπεριφορές στον τρόπο που χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram.

Εκείνοι που έχουν πρόβλημα εθισμού στα social media ήταν και το πιο πιθανό να εκδηλώσουν προβλήματα εθισμού στο Διαδίκτυο, ελέγχου των συναισθημάτων τους, καθώς και προβλήματα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κυρίως το Facebook έδειξε ότι έχει την μεγαλύτερη επιρροή σε αυτά τα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες ξόδευαν κατά μέσο όρο το 1/3 του χρόνου τους στο ίντερνετ στο Facebook και το 67% λάμβαναν ειδοποιήσεις για το Facebook στα κινητά τους τηλέφωνα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Hot αυτή τη στιγμή!

FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μπες σε εορταστικό mood με αυτά τα μακιγιάζ

Τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα.