Πες μου το όνομά σου... - AllYou.gr

Search

Πες μου το όνομά σου...

...να σου πω πόσο επιτυχημένη θα γίνεις! 

> ΕΓΩ ::
03 Σεπτεμβρίου 2014

 'Οτι το όνομα ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ανθρώπου είναι γνωστό. Και μόνο ένα άσχημο όνομα, που δεν είναι εύηχο μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα και για μια ολόκληρη ζωή να ζει κάποιος με τον... καημό του ονόματός του. Όμως, όπως δείχνουν μελέτες δεν είναι μόνο η ψυχολογία που επηρεάζεται αλλά και η πορεία προς την επιτυχία ή την... αποτυχία

Σύμφωνα με το Bussiness Insider το όνομα επηρεάζει τη ζωή ενός ανθρώπου με τους εξής τρόπους:

* Αν είναι εύκολο να το προφέρει κανείς, οι άνθρωποι θα δείχνουν μια εύνοια απέναντί του. Έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι με όνομα που προφέρεται εύκολα είχαν υψηλότερες θέσεις εργασίας.

* Εάν το όνομα είναι κοινό, είναι πιο εύκολο κανείς να προσληφθεί σε μια δουλειά: Τα άτομα με ονόματα κοινά θεωρούνται πιο αγαπητά και είχαν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με άλλους που είχαν πιο παράξενα ονόματα.

* Εάν το όνομα είναι ασυνήθιστο, είναι πιο πιθανό το άτομο να έχει ροπή προς το... έγκλημα: Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μη κοινά ονόματα σχετίζονται θετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων.

* Εάν το όνομα ξεκινά με κάποια από τα πρώτα ονόματα της αλφαβήτου, μπορεί κάποιος να μπει σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο: Κι όμως έγινε έρευνα και για αυτό το συσχετισμό που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν το όνομα κάποιου αρχίζει από Α Β Γ είναι πιο πιθανό να γίνει δεκτός σε κάποιο πανεπιστήμιο  σε σχέση με άλλου που το όνομά τους ξεκινά από Π Σ Τ κτλ.

Είναι πολύ πιθανό κάποιος να προσληφθεί σε μια εταιρεία που τα όνομά της ταιριάζει με τα δικά του αρχικά: Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γάνδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εργασθούν σε εταιρείες των οποίων το όνομα ταιριάζει με τα δικά τους αρχικά.

* Αν το όνομα κάποιου ακούγεται... ευγενές, είναι πιο πιθανό να προσληφθεί σε μια εταιρεία: Ονόματα όπως Βασίλης και Βασιλικής που θυμίζουν κάτι πιο... βασιλικό μπορεί να βοηθήσουν στην πρόσληψη σε μια δουλειά.

* Άνδρες με μικρά ονόματα είναι πιθανό να λάβουν υψηλές θέσεις: Τα μικρά ονόματα προσδίδουν στο άτομο μια αίσθηση φιλικότητας και καθαρότητας.

* Εάν το επώνυμο κάποιου ξεκινά με κάποιο από τα τελευταία γράμματα του αλφάβητου είναι πολύ πιθανό να γίνει... σπάταλος. 

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.
ΕΓΩ

Ποια όνειρα μαρτυρούν ότι είσαι στρεσαρισμένη

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.
FASHION NEWS

Το φετινό γούρι του οίκου Zolotas έχει κάτι από Οδύσσεια

Η Calypso σε καλεί να υποδεχτείς τη νέα χρονιά κάνοντας το δικό σου εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης.
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 ατάκες της Coco Chanel που μπορείς να διαβάζεις κάθε πρωί

Σοφά λόγια της γνωστής σχεδιάστριας. Μήπως να την ακούσεις;
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που μάλλον δε θα αλλάξει για χάρη σου

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα, δείχνει ποια "θέλω" σου μπορούν να σας οδηγήσουν στο χωρισμό.