Η γυμναστική ακονίζει ΚΑΙ τη μνήμη - AllYou.gr

Search

Η γυμναστική ακονίζει ΚΑΙ τη μνήμη

Αθλήσου στο... μυαλό!

> ΕΓΩ ::
03 Απριλίου 2016

Η άσκηση δεν βοηθά μόνο να χάσουμε κιλά, να αποκτήσουμε ένα σφιχτό κορμί και να καταπολεμήσουμε το άγχος μας, αλλά βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό και τη μνήμη.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη, που έγινε από τους επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, και έδειξε ότι η σωματική άσκηση βοηθά τους ανθρώπους άνω των 50 ετών να ξεπεράσουν σημαντικά προβλήματα μνήμης.

Για παράδειγμα, περπατώντας 2 με 2,5 ώρες την εβδομάδα ή κάνοντας λίγο χορό ή κολύμπι μπορούν να βοηθήσουν τη μνήμη τους να είναι σε εγρήγορση.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 170 εθελοντές για 18 μήνες, οι οποίοι είχαν κάποια προβλήματα μνήμης. Τους χώρισαν σε δύο ομάδες και η πρώτη ακολούθησε πρόγραμμα άσκησης για 24 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα 50 λεπτά περπάτημα ή αερόβια άσκηση στο σπίτι τους, ενώ η άλλη ομάδα έκανε ό,τι συνήθιζε μέχρι την ημέρα που μπήκε στο πρόγραμμα, χωρίς να αυξήσει τον χρόνο που αφιέρωνε στη γυμναστική.

Όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη, τα άτομα της πρώτης ομάδας γυμνάστηκαν 142 λεπτά περισσότερο από τα άτομα της δεύτερης ομάδας, δηλαδή περίπου 20 λεπτά περισσότερο κάθε μέρα.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η επιπλέον άσκηση στη ζωή των ατόμων αυτών τα βοήθησε να έχουν πιο "καθαρή" και "ολοκληρωμένη" μνήμη και εξηγούν ότι δεν χρειάζεται κανείς να εξοντώνει τον οργανισμό του στη γυμναστική, απλά να συμπεριλάβει ένα μέτριας έντασης πρόγραμμα άσκησης που να τον ευχαριστεί στη ζωή του σε καθημερινή βάση.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!