Η γυμναστική ακονίζει ΚΑΙ τη μνήμη - AllYou.gr

Search

Η γυμναστική ακονίζει ΚΑΙ τη μνήμη

Αθλήσου στο... μυαλό!

> ΕΓΩ ::
03 Απριλίου 2016

Η άσκηση δεν βοηθά μόνο να χάσουμε κιλά, να αποκτήσουμε ένα σφιχτό κορμί και να καταπολεμήσουμε το άγχος μας, αλλά βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό και τη μνήμη.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη, που έγινε από τους επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, και έδειξε ότι η σωματική άσκηση βοηθά τους ανθρώπους άνω των 50 ετών να ξεπεράσουν σημαντικά προβλήματα μνήμης.

Για παράδειγμα, περπατώντας 2 με 2,5 ώρες την εβδομάδα ή κάνοντας λίγο χορό ή κολύμπι μπορούν να βοηθήσουν τη μνήμη τους να είναι σε εγρήγορση.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 170 εθελοντές για 18 μήνες, οι οποίοι είχαν κάποια προβλήματα μνήμης. Τους χώρισαν σε δύο ομάδες και η πρώτη ακολούθησε πρόγραμμα άσκησης για 24 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα 50 λεπτά περπάτημα ή αερόβια άσκηση στο σπίτι τους, ενώ η άλλη ομάδα έκανε ό,τι συνήθιζε μέχρι την ημέρα που μπήκε στο πρόγραμμα, χωρίς να αυξήσει τον χρόνο που αφιέρωνε στη γυμναστική.

Όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη, τα άτομα της πρώτης ομάδας γυμνάστηκαν 142 λεπτά περισσότερο από τα άτομα της δεύτερης ομάδας, δηλαδή περίπου 20 λεπτά περισσότερο κάθε μέρα.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η επιπλέον άσκηση στη ζωή των ατόμων αυτών τα βοήθησε να έχουν πιο "καθαρή" και "ολοκληρωμένη" μνήμη και εξηγούν ότι δεν χρειάζεται κανείς να εξοντώνει τον οργανισμό του στη γυμναστική, απλά να συμπεριλάβει ένα μέτριας έντασης πρόγραμμα άσκησης που να τον ευχαριστεί στη ζωή του σε καθημερινή βάση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!