Skip to main content

SINGLES

4 (αναπάντεχοι) παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειές σου

Και ανεβάζουν το δείκτη της ζυγαριάς σου...


Γεωργία Κοντού

Δεν είναι μόνο οι ποσότητες φαγητού αλλά και ο ρυθμός με τον οποίο τις καταναλώνεις που επηρεάζει το βάρος σου: όταν αδειάζεις πολύ γρήγορα το πιάτο σου, το στομάχι σου δεν προλαβαίνει να στείλει εγκαίρως μήνυμα στον εγκέφαλό σου ότι έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα να συνεχίζεις να τρως από... κεκτημένη ταχύτητα, χωρίς στην πραγματικότητα να πεινάς πια. Μάλιστα, οι παρακάτω συνθήκες επηρεάζουν τη συμπεριφορά σου στο τραπέζι πολύ παραπάνω από όσο θα μπορούσες να φανταστείς:

1. Τα μεγαλύτερα πιάτα σε κάνουν να τρως περισσότερο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια ανασκόπηση 60 μελετών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Κι αυτό γιατί σε παρασύρουν να τα γεμίσεις με μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού (και φυσικά, μετά, να τα αδειάσεις). Τα μικρά σερβίτσια θα σε βοηθήσουν να χωρέσεις και σε μικρότερα μεγέθη ρούχων.

2. Στα γεύματα στο αεροπλάνο ρίχνεις περισσότερο αλάτι. Οι συνθήκες μέσα στην καμπίνα προκαλούν ξηρότητα στη ρινική κοιλότητά σου, με αποτέλεσμα την ώρα της πτήσης να μειώνεται η αίσθηση της όσφρησής σου. Δεν φτάνει, λοιπόν, που τα γεύματα που σου σερβίρουν στο αεροπλάνο είναι ούτως ή άλλως άνοστα, οι συνθήκες τα κάνουν ακόμη πιο άγευστα κι εσύ αναγκάζεσαι να τα φορτώσεις με αλάτι ή ζάχαρη για να τα απολαύσεις. Μια λύση θα είναι να βάλεις στη χειραποσκευή σου κάποια πιο υγιεινά σνακ.

3. Η δυνατή μουσική σε κάνει να τρως γρηγορότερα. Κάποια δημοφιλή εστιατόρια εκμεταλλεύονται αυτό το επιστημονικό εύρημα όχι μόνο για να... χτυπήσει το κέφι κόκκινο, αλλά και για να αδειάζουν νωρίτερα τα τραπέζια τους! Από την άλλη, μια έρευνα του 2016 έδειξε πως όταν επικρατεί σε ένα δωμάτιο αρκετή ησυχία για να ακούμε τον ήχο από το μασούλημά μας, χορταίνουμε γρηγορότερα. Την ώρα του φαγητού, λοιπόν, χαμήλωσε την ένταση της μουσικής.

4. Τρως περισσότερο όταν είσαι με παρέα. Η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις είναι ανάλογη προς τον αριθμό των συνδαιτυμόνων σου: όταν στο τραπέζι υπάρχει ένα ακόμη άτομο, αυτή αυξάνεται κατά 33%. Όσο όμως η παρέα μεγαλώνει, το συγκεκριμιένο ποσοστό ανεβαίνει, για να φτάσει στο 96% σε ομάδες επτά και άνω ανθρώπων!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ