Μιλάς στον εαυτό σου; Έχεις ΑΥΤΑ τα οφέλη - AllYou.gr

Search

Μιλάς στον εαυτό σου; Έχεις ΑΥΤΑ τα οφέλη

Όχι, (μάλλον) δεν είσαι τρελή.

> ΕΓΩ ::
22 Απριλίου 2016

Αν κάποιες φορές συνειδητοποιείς ότι μιλάς στον εαυτό σου (κανονικά, όχι από μέσα σου), σταμάτα να νιώθεις αμήχανα. Αυτή η συμπεριφορά έχει τα πλεονεκτήματά της –αν όχι για τη σχέση σου με τους άλλους (γιατί μπορεί να σε κοιτάξουν λίγο παράξενα), σίγουρα για εσένα την ίδια. Ποια είναι αυτά;

1. Ενισχύεις τη μνήμη σου. Όταν επαναλαμβάνεις φωναχτά μια λίστα πραγμάτων είναι ευκολότερο να οπτικοποιήσεις τις λέξεις και να τις απομνημονεύσεις, όπως έχει δείξει και η επιστημονική έρευνα.

2. Διατηρείς τη συγκέντρωσή σου. Μήπως μέχρι να πας από το ένα δωμάτιο στο άλλο έχεις ξεχάσει τι θέλεις να κάνεις; Επαναλάμβανέ το φωναχτά, και καμία σκέψη ή κανένα εξωτερικό ερέθισμα δεν θα αποσπάσει την προσοχή σου.

3. Διώχνεις τις παράλογες σκέψεις. Ας υποθέσουμε ότι είσαι τόσο εξοργισμένη με κάποιον, που νιώθεις ότι θέλεις να τον σκοτώσεις! Για αρχή, μπορείς να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να αρχίσεις να απαριθμείς στον εαυτό σου τα υπέρ και τα κακά της... δολοφονίας του. Σταδιακά έτσι θα καταφέρεις να ξεθυμάνεις χωρίς να ξεσπάσεις σε κανέναν και να κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις. Αυτό το κόλπο «σε βοηθάει να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά, να ξεκαθαρίσεις τι είναι πραγματικά σημαντικό και να εξετάσεις με νηφαλιότητα οποιαδήποτε απόφαση θέλεις να πάρεις», εξηγεί η ψυχολόγος Λίντα Σαπάντιν.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!