ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κοινωνική φοβία σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κοινωνική φοβία σου

Δεν πηγαίνει το μυαλό σου...

> ΕΓΩ ::
27 Απριλίου 2016

Μήπως σε κατακλύζει το άγχος κάθε φορά που πρέπει να πας σε ένα πάρτι, που πρόκειται να βγεις με μια μεγάλη παρέα συναδέλφων ή ακόμη και που θα υποδεχτείς κόσμο στο σπίτι; Μήπως δεν τολμάς να μιλήσεις σε αγνώστους στο δρόμο, έστω και για να τους ζητήσεις οδηγίες για να βρεις μια διεύθυνση;

Ίσως πάσχεις από τη διαταραχή κοινωνικού άγχους ή κοινωνική φοβία, όπως ονομάζεται η διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από υπερβολικό άγχος στην αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είσαι η μόνη: σύμφωνα με στατιστικές, γύρω στο 7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρόσφατα, όμως, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο μείωσης των συμπτωμάτων της κοινωνικής φοβίας: το τουρσί. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, καθώς διερευνούσαν τη σχέση διατροφής και ψυχικών νοσημάτων, η κατανάλωση προϊόντων ζύμωσης, όπως το γιαούρτι και το τουρσί, μειώνουν το κοινωνικό άγχος. 

Ο λόγος; Αυτές οι τροφές περιέχουν προβιοτικά, δηλαδή ωφέλιμα βακτήρια που ευνοούν τη χλωρίδα του εντέρου, η οποία, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, επηρεάζει άμεσα την ψυχική και πνευματική μας κατάσταση! Τώρα μένει να εξεταστεί βέβαια πώς ακριβώς αυτά τα βακτήρια μας κάνουν πιο... κοινωνικούς.