Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κοινωνική φοβία σου

Δεν πηγαίνει το μυαλό σου...


Γεωργία Κοντού

Μήπως σε κατακλύζει το άγχος κάθε φορά που πρέπει να πας σε ένα πάρτι, που πρόκειται να βγεις με μια μεγάλη παρέα συναδέλφων ή ακόμη και που θα υποδεχτείς κόσμο στο σπίτι; Μήπως δεν τολμάς να μιλήσεις σε αγνώστους στο δρόμο, έστω και για να τους ζητήσεις οδηγίες για να βρεις μια διεύθυνση;

Ίσως πάσχεις από τη διαταραχή κοινωνικού άγχους ή κοινωνική φοβία, όπως ονομάζεται η διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από υπερβολικό άγχος στην αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είσαι η μόνη: σύμφωνα με στατιστικές, γύρω στο 7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρόσφατα, όμως, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο μείωσης των συμπτωμάτων της κοινωνικής φοβίας: το τουρσί. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, καθώς διερευνούσαν τη σχέση διατροφής και ψυχικών νοσημάτων, η κατανάλωση προϊόντων ζύμωσης, όπως το γιαούρτι και το τουρσί, μειώνουν το κοινωνικό άγχος. 

Ο λόγος; Αυτές οι τροφές περιέχουν προβιοτικά, δηλαδή ωφέλιμα βακτήρια που ευνοούν τη χλωρίδα του εντέρου, η οποία, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, επηρεάζει άμεσα την ψυχική και πνευματική μας κατάσταση! Τώρα μένει να εξεταστεί βέβαια πώς ακριβώς αυτά τα βακτήρια μας κάνουν πιο... κοινωνικούς.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ