ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κοινωνική φοβία σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κοινωνική φοβία σου

Δεν πηγαίνει το μυαλό σου...

> ΕΓΩ ::
27 Απριλίου 2016

Μήπως σε κατακλύζει το άγχος κάθε φορά που πρέπει να πας σε ένα πάρτι, που πρόκειται να βγεις με μια μεγάλη παρέα συναδέλφων ή ακόμη και που θα υποδεχτείς κόσμο στο σπίτι; Μήπως δεν τολμάς να μιλήσεις σε αγνώστους στο δρόμο, έστω και για να τους ζητήσεις οδηγίες για να βρεις μια διεύθυνση;

Ίσως πάσχεις από τη διαταραχή κοινωνικού άγχους ή κοινωνική φοβία, όπως ονομάζεται η διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από υπερβολικό άγχος στην αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είσαι η μόνη: σύμφωνα με στατιστικές, γύρω στο 7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρόσφατα, όμως, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο μείωσης των συμπτωμάτων της κοινωνικής φοβίας: το τουρσί. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, καθώς διερευνούσαν τη σχέση διατροφής και ψυχικών νοσημάτων, η κατανάλωση προϊόντων ζύμωσης, όπως το γιαούρτι και το τουρσί, μειώνουν το κοινωνικό άγχος. 

Ο λόγος; Αυτές οι τροφές περιέχουν προβιοτικά, δηλαδή ωφέλιμα βακτήρια που ευνοούν τη χλωρίδα του εντέρου, η οποία, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, επηρεάζει άμεσα την ψυχική και πνευματική μας κατάσταση! Τώρα μένει να εξεταστεί βέβαια πώς ακριβώς αυτά τα βακτήρια μας κάνουν πιο... κοινωνικούς.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!