Skip to main content

SINGLES

AYTOΣ είναι ο επιστημονικός λόγος που ξεσπάς στο φαγητό

Ποιος φταίει τελικά;



Έχεις ακουστά τον αγγλικό όρο "stress eater"; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αλλά και τους διατροφολόγους, με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζονται τα άτομα που όταν αισθάνονται ψυχολογική ή συναισθηματική πίεση από κάποιον εξωτερικό παράγοντα (δουλειά, οικογένεια, οικονομικά) πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό.

Παρ' όλα αυτά, όπως όλοι γνωρίζουμε, η παραπάνω συμπεριφορά δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Τι είναι αυτό, λοιπόν, που προκαλεί αυτή την διαφοροποίηση από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πλέον έχουν την απάντηση ή έστω ένας μέρος αυτή, αφού νέα έρευνα υποστηρίζει ότι γνωρίζει έναν από τους βασικούς παράγοντες που "δημιουργούν" έναν... stress eater.

H συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει, λοιπόν, πως η συνήθεια ορισμένων γονιών να επιβραβεύουν τα παιδιά τους με ένα γλυκό, ή κάποια λιχουδιά που τους αρέσει, το να βάζουν, δηλαδή, το φαγητό ως κίνητρο για να έχουν τα παιδιά καλή συμπεριφορά πιθανόν να ευθύνεται για τη συναισθηματική υπερφαγία στη μετέπειτα ζωή του ατόμου.

Η έρευνα παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες παιδιών από 3 έως 7 ετών και τα παιδιά των οποίων οι γονείς συνήθιζαν να επιβραβεύουν με φαγητό, ανέπτυσσαν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και υπήρχε σύνδεση μεταξύ του άγχους και των ανθυγιεινών σνακ.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τις μεθόδους που επιλέγουν προκειμένου να επιβραβεύσουν ή να ανταμείψουν τα παιδιά τους. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα