Skip to main content

SINGLES

Μισείς τη δουλειά σου; 3 τρόποι να το διαχειριστείς

...αν δεν σε παίρνει να παραιτηθείς.


Γεωργία Κοντού

Είσαι σε μια δουλειά που κάποιες στιγμές νιώθεις ότι δεν αντέχεις, αλλά δεν μπορείς και να την αφήσεις γιατί οι λογαριασμοί τρέχουν; Τα παρακάτω tips των ψυχολόγων θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις -όσο περνάει από το χέρι σου- την κατάσταση.

1. Τσέκαρε αν μπορείς να αναλάβεις νέα καθήκοντα. Αν οι καθημερινές υποχρεώσεις σου σού φαίνονται μονότονες και εξαντλητικές, συζήτησε με τους προϊσταμένους σου μήπως αναλάβεις να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό. Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να βρεθείς ακόμη πιο πηγμένη, αλλά σε περίπτωση που αισθάνεσαι ότι δεν πάει άλλο, δεν έχεις να χάσεις πολλά: ποιος ξέρει, μπορεί ο νέος ρόλος σου να λειτουργήσει σαν σανίδα σωτηρίας.

2. Προσπάθησε να δεις διαφορετικά τους συναδέλφους σου. Αν γνωριστείς καλύτερα μαζί τους, ίσως η καθημερινότητά σας γίνει πιο ευχάριστη, ακόμη και τις ημέρες που θα σε περιμένει μια στοίβα από φακέλους πάνω στο γραφείο. Πρότεινέ τους ένα καφεδάκι έξω ή στο σπίτι σου και μπορεί να διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου είναι πολύ διαφορετικοί από ό,τι τους φανταζόσουν μέχρι τώρα.

3. Προσπάθησε να δεις διαφορετικά τη δουλειά σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπάθησέ το, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στους άλλους γι' αυτήν. Αντί να τους λες, απλά, «μισώ τη δουλειά μου», δοκίμασε να εστιάσεις στα θετικά με φράσεις τύπου: «Δεν μου αρέσει η πολιτική της εταιρείας, αλλά τουλάχιστον κάποιοι συνάδελφοί μου είναι πολύ εντάξει». Ίσως τελικά αλλάξει και ο τρόπος που την αντιμετωπίζεις... 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου