Skip to main content

SINGLES

ΕΤΣΙ θα καταλάβεις ότι ο συνάδελφος σου στο γραφείο έχει (πολλά) νεύρα

"Διάβασε" τα χέρια του! 



Υπάρχουν μερικές στιγμές στον εργασιακό σου χώρο που καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Είναι εκείνη η ώρα που τα deadlines έχουν καθυστερήσει και όλοι βρίσκονται σε ένταση, η ώρα που ένα μίτινγκ κατέληξε σε καυγά ή η στιγμή που ο συνάδελφος που κάθεται δίπλα σου τα έχει πάρει στο κρανίο επειδή δεν του έδωσαν την άδεια που ζήτησε.

Το δύσκολο είναι να είσαι πάντα σε θέση να ξεχωρίζεις τις παραπάνω στιγμές. Κι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το πράγμα μιλάει από μόνο του, κάποιες άλλες η κατάσταση απλά... σιγοβράζει κι εσύ -που ακούς χαρούμενη μουσική με τα ακουστικά σου από το YouTube- δεν έχεις πάρει χαμπάρι.

Και κάπου εδώ έρχεται η επιστήμη για να σε διευκολύνει και - γιατί όχι; - να σε ξαλαφρώσει, δίνοντας σου ένα «στοιχείο» που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πότε ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου στο γραφείο είναι πραγματικά εκνευρισμένος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ των ΗΠΑ, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι μπορείς να καταλάβεις εύκολα πότε κάποιος είναι έτοιμος να εκραγεί στον εργασιακό σου χώρο, από τον τρόπο που χειρίζεται το ποντίκι του υπολογιστή του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όταν είμαστε θυμωμένοι έχουμε την τάση να κάνουμε απότομες κινήσεις με το ποντίκι, κουνώντας το -όμως- με αργό ρυθμό. Από την άλλη, όταν είμαστε απογοητευμένοι, μπερδεμένοι ή λυπημένοι, οι κινήσεις είναι λιγότερο ακριβείς και ο ρυθμός των κινήσεων είναι ακανόνιστος.

Οι μελετητές εκτιμούν ότι αυτή η διαπίστωση όχι μόνο θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις σχέσεις που χτίζουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον, αλλά θα κάνει πιο εύκολο στους ίδιους τους εργοδότες να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, αφού πλέον θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πότε και κυρίως πόσο συχνά ένας υπάλληλος τους είναι δυσαρεστημένος.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως