ΕΤΣΙ θα καταλάβεις ότι ο συνάδελφος σου στο γραφείο έχει (πολλά) νεύρα - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα καταλάβεις ότι ο συνάδελφος σου στο γραφείο έχει (πολλά) νεύρα

"Διάβασε" τα χέρια του! 

> ΕΓΩ ::
28 Απριλίου 2016

Υπάρχουν μερικές στιγμές στον εργασιακό σου χώρο που καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Είναι εκείνη η ώρα που τα deadlines έχουν καθυστερήσει και όλοι βρίσκονται σε ένταση, η ώρα που ένα μίτινγκ κατέληξε σε καυγά ή η στιγμή που ο συνάδελφος που κάθεται δίπλα σου τα έχει πάρει στο κρανίο επειδή δεν του έδωσαν την άδεια που ζήτησε.

Το δύσκολο είναι να είσαι πάντα σε θέση να ξεχωρίζεις τις παραπάνω στιγμές. Κι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το πράγμα μιλάει από μόνο του, κάποιες άλλες η κατάσταση απλά... σιγοβράζει κι εσύ -που ακούς χαρούμενη μουσική με τα ακουστικά σου από το YouTube- δεν έχεις πάρει χαμπάρι.

Και κάπου εδώ έρχεται η επιστήμη για να σε διευκολύνει και - γιατί όχι; - να σε ξαλαφρώσει, δίνοντας σου ένα «στοιχείο» που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πότε ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου στο γραφείο είναι πραγματικά εκνευρισμένος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ των ΗΠΑ, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι μπορείς να καταλάβεις εύκολα πότε κάποιος είναι έτοιμος να εκραγεί στον εργασιακό σου χώρο, από τον τρόπο που χειρίζεται το ποντίκι του υπολογιστή του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όταν είμαστε θυμωμένοι έχουμε την τάση να κάνουμε απότομες κινήσεις με το ποντίκι, κουνώντας το -όμως- με αργό ρυθμό. Από την άλλη, όταν είμαστε απογοητευμένοι, μπερδεμένοι ή λυπημένοι, οι κινήσεις είναι λιγότερο ακριβείς και ο ρυθμός των κινήσεων είναι ακανόνιστος.

Οι μελετητές εκτιμούν ότι αυτή η διαπίστωση όχι μόνο θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις σχέσεις που χτίζουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον, αλλά θα κάνει πιο εύκολο στους ίδιους τους εργοδότες να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, αφού πλέον θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πότε και κυρίως πόσο συχνά ένας υπάλληλος τους είναι δυσαρεστημένος.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!