ΑΥΤΟ το κόλπο θα ενισχύσει τη μνήμη σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ το κόλπο θα ενισχύσει τη μνήμη σου

Μην το πεις, ζωγράφισέ το…

> ΕΓΩ ::
17 Μαϊου 2016

Σου έχει τύχει ποτέ να ετοιμάσεις μια λίστα για το σουπερμάρκετ και τελευταία στιγμή να ξεχάσεις να την πάρεις μαζί σου, με αποτέλεσμα όταν φτάσεις εκεί να μη θυμάσαι σχεδόν τίποτα; Την επόμενη φορά, αντί να γράψεις ό,τι χρειάζεσαι, δοκίμασε να τα… ζωγραφίσεις. Αυτό τουλάχιστον σου προτείνει μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Μέσα από μια σειρά πειραμάτων, οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο του Βατερλό, ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές θυμόνταν ευκολότερα μια σειρά αντικειμένων αν τα ζωγράφιζαν παρά αν τα έγραφαν. Ακόμη και τεχνικές απομνημόνευσης (π.χ. όταν οπτικοποιούσαν στο μυαλό τους τα αντικείμενα) δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές. 

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί στη ζωγραφική εμπλέκονται περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου: καλούμαστε να σκεφτούμε τη μορφή ενός αντικειμένου, να το οπτικοποιήσουμε στο μυαλό μας και στη συνέχεια να θέσουμε σε λειτουργία τις κινητικές δεξιότητές μας για να το ζωγραφίσουμε. 

Αν τώρα εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να σχεδιάσουν ούτε μια ευθεία γραμμή, καλό θα ήταν να θυμάσαι να παίρνεις μαζί σου τις –γραπτές- λίστες με τα ψώνια…

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.