ΑΥΤΟ το κόλπο θα ενισχύσει τη μνήμη σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ το κόλπο θα ενισχύσει τη μνήμη σου

Μην το πεις, ζωγράφισέ το…

> ΕΓΩ ::
17 Μαϊου 2016

Σου έχει τύχει ποτέ να ετοιμάσεις μια λίστα για το σουπερμάρκετ και τελευταία στιγμή να ξεχάσεις να την πάρεις μαζί σου, με αποτέλεσμα όταν φτάσεις εκεί να μη θυμάσαι σχεδόν τίποτα; Την επόμενη φορά, αντί να γράψεις ό,τι χρειάζεσαι, δοκίμασε να τα… ζωγραφίσεις. Αυτό τουλάχιστον σου προτείνει μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Μέσα από μια σειρά πειραμάτων, οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο του Βατερλό, ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές θυμόνταν ευκολότερα μια σειρά αντικειμένων αν τα ζωγράφιζαν παρά αν τα έγραφαν. Ακόμη και τεχνικές απομνημόνευσης (π.χ. όταν οπτικοποιούσαν στο μυαλό τους τα αντικείμενα) δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές. 

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί στη ζωγραφική εμπλέκονται περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου: καλούμαστε να σκεφτούμε τη μορφή ενός αντικειμένου, να το οπτικοποιήσουμε στο μυαλό μας και στη συνέχεια να θέσουμε σε λειτουργία τις κινητικές δεξιότητές μας για να το ζωγραφίσουμε. 

Αν τώρα εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να σχεδιάσουν ούτε μια ευθεία γραμμή, καλό θα ήταν να θυμάσαι να παίρνεις μαζί σου τις –γραπτές- λίστες με τα ψώνια…Ακολούθησε το allyou στο Instagram!