Γραφείο Vs σπίτι: Εσύ που εργάζεσαι καλύτερα; - AllYou.gr

Search

Γραφείο Vs σπίτι: Εσύ που εργάζεσαι καλύτερα;

Oι επιστήμονες ξέρουν τι από τα δύο είναι πιο ευεργετικό για την ψυχική σου υγεία!

> ΕΓΩ ::
18 Μαϊου 2016

Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που αναστενάζουν με μία μικρή ζήλια όταν ακούνε ιστορίες φίλων τους, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά από το σπίτι τους; Είσαι από εκείνα τα κορίτσια που φαντάζονται ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στον κόσμο από το να δουλεύεις κάθε πρωί χαλαρά - χαλαρά και με το πάσο σου, φορώντας ίσως τα πιτζαμάκια σου και φτιάχνοντας η ίδια το ωράριο της; 

Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, ξέρεις καλά ότι η εργασία από το σπίτι έχει και αρκετά μειονεκτήματα, αφού για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου σημαίνει ότι πρέπει να είσαι εξαιρετικά συνεπής και πειθαρχημένη σαν άτομο. Παρ' όλα αυτά οι ειδικοί σού δίνουν μερικούς καλούς και επιστημονικούς λόγους για να πεις ναι στην εργασία από το σπίτι. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα έρευνα, τα άτομα που δουλεύουν από το σπίτι τους όχι μόνο νιώθουν παραγωγικοί και ότι εκτιμάται η δουλειά τους, αλλά η αίσθηση της ανεξαρτησίας και της ευελιξίας που τους προσφέρει αυτή η μορφή εργασίας, τους κάνει πιο χαρούμενους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200.000 εργαζόμενοι, 509 από τους οποίους δεν δουλεύουν από το γραφείο, αλλά από τον προσωπικό τους χώρο. Οι ερωτήσεις μπορούσαν να απαντηθούν με αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 (με το 10 να αντιπροσωπεύει το «πάρα πολύ χαρούμενος» και το 1 το «πάρα πολύ δυσαρεστημένος»).

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκαν, «Πόσο ευτυχισμένοι νιώθετε στη δουλειά σας;», όσοι δούλευαν από μακριά απάντησαν (κατά μέσο όρο) 8, ενώ ο μέσος όρος των υπόλοιπων εργαζομένων ήταν 7,42. Παράλληλα, στην ερώτηση «Πόσο νιώθετε ότι εκτιμάται η δουλειά σας;» ο μέσος όρος των εργαζόμενων από το σπίτι ήταν 7,75, ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων ήταν 6,69.

Παρ'όλα αυτά, ο παράγοντας την κοινωνικοποίησης έπαιξε τον ρόλο του και στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους εργαζόμενους από το σπίτι να χαρακτηρίζουν την απομόνωση από τους συνεργάτες τους ως μειονέκτημα της εργασίας τους.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.