ΕΤΣΙ βλέπουν οι άλλοι τις selfies σου - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ βλέπουν οι άλλοι τις selfies σου

Θα ξαφνιαστείς από αυτό που έδειξε μια νέα έρευνα.

> ΕΓΩ ::
27 Μαϊου 2016

Μήπως σου έχει συμβεί να βγάλεις μια selfie που νομίζεις ότι σε κολακεύει τρομερά, να την ανεβάσεις περήφανη στο Facebook και να πάρεις like μόνο από την αδερφή σου και το αγόρι σου; Δεν είσαι η μόνη που πέφτεις θύμα... αυτής της πλάνης. Οι άλλοι δεν βλέπουν τις selfies μας με τον ίδιο τρόπο που τις βλέπουμε εμείς, όπως επιβεβαιώνει μια νέα έρευνα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ζήτησαν από 178 άτομα να αξιολογήσουν τα αυτοπορτρέτα 198 φοιτητών σύμφωνα με το πόσο γοητευτικά, συμπαθητικά ή ναρκισσιστικά μοιάζουν. Με τα ίδια κριτήρια κλήθηκαν να αξιολογήσουν και δικές τους selfies, αλλά και πορτρέτα ανθρώπων φωτογραφημένα από άλλους. Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες;

Παρόλο που εμείς πιστεύουμε ότι δείχνουμε πιο γοητευτικοί και συμπαθητικοί σε φωτογραφίες που τραβήξαμε οι ίδιοι, οι γύρω μας έχουν την άποψη ότι βγαίνουμε πιο όμορφοι, πιο συμπαθητικοί και λιγότερο ναρκισσιστές όταν μάς φωτογραφίζουν άλλοι. 

Πάντως, ας είμαστε επιφυλακτικοί με τα αποτελέσματα, αφού αυτή η έρευνα έγινε σε μικρό δείγμα ανθρώπων. Άλλωστε οι selfies έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: μπορούμε να ελέγξουμε πάντα το περιεχόμενό τους προτού τις ποστάρουμε.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!