Βαριέσαι συχνά; Nα από ΤΙ κινδυνεύεις - AllYou.gr

Search

Βαριέσαι συχνά; από ΤΙ κινδυνεύεις

Η πλήξη και η ανία βλάπτουν σοβαρά την υγεία...

> ΕΓΩ ::
31 Μαϊου 2016

Νιώθεις βαρεμάρα αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα; Η φράση «Βαριέμαι αφάνταστα» ή «Δεν έχω όρεξη» βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που ξεστομίζεις τις περισσότερες φορές στην καθημερινότητα σου;

Μπορεί η πλήξη και η ανία να σου φαίνονται κάτι το συνηθισμένο, καθώς είναι καταστάσεις που βιώνουν οι περισσότεροι από εμάς, όμως ο βαθμός στον οποίο τα ζήσεις αλλά και η συχνότητα, πιθανόν να κάνουν τη διαφορά, δίνοντας σου έναν επιπλέον λόγο να ανησυχείς για την υγεία σου.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι μελετητές, που έκαναν μία νέα έρευνα με σκοπό να εντοπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της βαρεμάρας στον οργανισμό μας.

Στο πρώτο πείραμα, 52 εθελοντές κλήθηκαν να υποβληθούν σε ένα τεστ προορισμένο να προκαλέσει πλήξη (απαιτούσε να κάνουν επί αρκετή ώρα αλλεπάλληλα copy σε μία ομάδα γραμμάτων) και στη συνέχεια να ζητήσουν να φάνε ό,τι ήθελαν.

Στο δεύτερο πείραμα συμμετείχαν 45 εθελοντές, οι οποίοι παρακολούθησαν είτε ένα βαρετό είτε ένα αστείο βίντεο, έχοντας συνεχώς στη διάθεσή τους άφθονα υγιεινά και ανθυγιεινά σνακ, το βάρος των οποίων ζυγίστηκε πριν και μετά το βίντεο για να καταγραφεί πόσο και τι ακριβώς είχαν φάει.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα του πρώτου πειράματος έδειξαν πως μετά την ολοκλήρωση του βαρετού τεστ οι εθελοντές ζήτησαν ως επί το πλείστον ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως πατατάκια, γλυκά και πρόχειρα φαγητά.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο πείραμα οι εθελοντές που έβλεπαν το βαρετό βίντεο κατανάλωσαν πολύ περισσότερα ανθυγιεινά σνακ.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως όταν δεν νιώθουμε ενδιαφέρον από τη δουλειά, το σπίτι ή την κοινωνική μας ζωή, αποζητάμε τα πλούσια σε λίπη και ζάχαρη τρόφιμα, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσουμε αυτή την έλλειψη.

Σύμφωνα με τους ερευνητες, το να κάνουμε πράγματα που μας προκαλούν πλήξη μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες της παχυσαρκίας και ότι αυτή συνεπάγεται.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!