Skip to main content

SINGLES

Μην το βάζεις κάτω!

5 λόγοι για να μην εγκαταλείψεις μια προσπάθεια, ακόμη κι αν κάποιες στιγμές σού φαίνεται "βουνό".


Γεωργία Κοντού

Σίγουρα στη διάρκεια μιας δύσκολης αποστολής θα έχεις αισθανθεί, σε κάποια φάση, ότι δεν αντέχεις άλλο και θα έχεις μπει σε πειρασμό να τα παρατήσεις. Δεν έχει σημασία αν αυτή η αποστολή είναι π.χ. ένα δύσκολο ταξίδι που αποφάσισες να ολοκληρώσεις, ένας σπουδαίος επαγγελματικός στόχος, ή η καλλιέργεια μιας καλής ερωτικής σχέσης. Έχεις τουλάχιστον 5 σημαντικούς λόγους να βρεις το κίνητρο να συνεχίσεις την προσπάθεια.

1. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την επιτυχία. Είναι σπάνιο να πετύχεις έναν δύσκολο στόχο με τη μία. Συνήθως προηγούνται πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Π.χ. oι Αδελφοί Ράιτ χρειάστηκε να κάνουν πολλές δοκιμές και λάθη πριν από την πρώτη τους, ιστορική πτήση με το αεροπλάνο που είχαν κατασκευάσει.

2. Δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει μια επιτυχία. Και δεν θα το μάθεις ποτέ αν εγκαταλείψεις νωρίς τον αγώνα. Μπορούσε π.χ. να φανταστεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όταν κατασκεύαζε το Facebook με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως ένα εσωτερικό δίκτυο του Χάρβαρντ, ότι θα δημιουργούσε το πιο δημοφιλές κοινωνικό μέσο της εποχής μας;

3. Τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι δύσκολα. Δεν ξέρουμε αν ο Νεύτωνας διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας χάρη στην... πτώση ενός μήλου, αλλά ό,τι μετράει στη ζωή μας, από τη διατήρηση ενός γάμου μέχρι μια εφεύρεση που θα αλλάξει τον κόσμο, απαιτεί μακροχρόνια και κοπιαστική προσπάθεια.

4. Η σκληρή δουλειά μετράει περισσότερο από το ταλέντο. Είναι γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι που έχουν κλίση π.χ. στις τέχνες, τις επιστήμες ή τις επιχειρήσεις φαίνεται να κρύβουν την επιτυχία στο τσεπάκι τους. Όμως ακόμη κι αν πιστεύεις ότι δεν είσαι χαρισματική σε κάποιον τομέα, το βέβαιο είναι ότι αν δείξεις εργατικότητα και επιμονή θα πετύχεις περισσότερα από κάποιον ταλαντούχο... τεμπέλη.

5. Το παρελθόν σου δεν καθορίζει το μέλλον σου. Ο "Γυάλινος κώδων" της Σύλβια Πλαθ απορρίφθηκε από έναν εκδοτικό οίκο εξαιτίας "της απουσίας αυθεντικού ταλέντου" προτού τελικά τυπωθεί. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα απόρριψης και αποτυχίας σπουδαίων ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Ακόμη κι αν ο δικός σου στόχος είναι τόσο "ταπεινός" όσο το να βρεις έναν ερωτικό σύντροφο που σου ταιριάζει, μην αφήσεις τις αποτυχίες του παρελθόντος να σε καταβάλουν. Προσπάθησε μόνο να τις αντιμετωπίζεις ως διδάγματα για τα λάθη που θα χρειαστεί να αποφύγεις στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.