Πίνεις τον καφέ σου σκέτο; ΑΥΤΟ αποκαλύπτει για την... προσωπικότητά σου - AllYou.gr

Search

Πίνεις τον καφέ σου σκέτο; ΑΥΤΟ αποκαλύπτει για την... προσωπικότητά σου

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

> ΕΓΩ ::
04 Ιουνίου 2016

Τα ξεχωριστά κορίτσια λέγεται ότι προτιμάνε τον καφέ τους σκέτο και βαρύ. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, η επιστήμη έχει για σένα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με την προσωπικότητα σου.

Νέα έρευνα από την Αυστρία, η οποία έγινε στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών πειραμάτων ανάμεσα σε 1.000 άτομα, έδειξε ότι η αγάπη για τροφές και ποτά με πικρή γεύση συνδέεται με ορισμένα «σκοτεινά» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι αγαπούν το σκέτο καφέ, το κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τα ραπανάκια και άλλες τροφές ή ποτά με χαρακτηριστικά πικρή γεύση επιδεικνύουν συχνότερα στοιχεία σαδισμού και ναρκισσισμού. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τάσεις υποκρισίας, ιδιοτέλειας, εγωισμού, ματαιοδοξίας και ταυτόχρονα είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν τον πόνο τον άλλων και να έχουν χαμηλά επίπεδα ενσυναίσθησης (συναισθηματική ταύτιση).

Στο πλαίσιο του πρώτου πειράματος, 500 άντρες και γυναίκες, με μέση ηλικία τα 35 έτη, έπρεπε να βαθμολογήσουν μια σειρά από φαγητά και ποτά. Η λίστα περιελάμβανε ίσο αριθμό γλυκών, αλμυρών και πικρών τροφών/ποτών. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τέσσερα διαφορετικά ερωτηματολόγια αξιολόγησης της προσωπικότητας, σχετικά με την επιθετικότητα, την ψυχοπάθεια, τον ναρκισσισμό και τον σαδισμό. 

Το δεύτερο πείραμα ήταν παρόμοιο με το πρώτο και περιελάμβανε ανεξάρτητο δείγμα 450 ατόμων. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τα ευρήματα του πρώτου πειράματος.

Τα ίδια συμπεράσματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ισχύουν και για όσους έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στη μαύρη σοκολάτα ή το τόνικ.  

 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!