Skip to main content

SINGLES

Μουσική ευφραίνει (ΚΑΙ) καρδίαν

Διάβασε τα πολυάριθμα οφέλη της και ανακάλυψε τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ τρόπο για να την "γιορτάσεις"!


Μαρία Μυλωνά

Για τα πολυάριθμα οφέλη της μουσικής στην υγεία και την ψυχολογία έχεις ακούσει πολλές φορές και έχεις διαβάσει ακόμα περισσότερες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μουσική δεν μάς βοηθάει μόνο να αισθανθούμε καλύτερα και να διαχειριστούμε το στρες, αλλά και μειώνει τον πόνο, ρίχνει την πίεση, "δυναμώνει" την καρδιά μας, ενώ ενδέχεται να συμβάλλει και στην διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους. 

Πώς, λοιπόν, θα αποκομίσεις όλα αυτά τα οφέλη; Με τον προφανή τρόπο: απολαμβάνοντάς την όσο περισσότερο και όσο συχνότερα μπορείς. Και μάλιστα, σου βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να την "τιμήσεις": Τη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της.  

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αποτελεί το μελωδικότερο θεσμό της χώρας, στον οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές, οι οποίοι προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες. Ο θεσμός ενώνει εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια περιλαμβάνει εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες και παραγωγές σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της χώρας, όπως πάντα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. 

European.jpg

Οι φετινές εκδηλώσεις αποτυπώνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι η μουσική παραμένει ανέπαφη, η μουσική μας ενώνει.

Εκατοντάδες σχήματα, χορωδίες και ορχήστρες, χιλιάδες μουσικοί και εθελοντές ενώθηκαν αφιλοκερδώς, για να αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Από το Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Ορεστιάδα, το Λουτράκι, τη Ξάνθη και το Βόλο, μέχρι τον Αγ. Νικόλαο, το Ηράκλειο και τα Χανιά, μουσικές και ευρύτερα καλλιτεχνικές δημιουργίες ενώνονται και διασταυρώνονται ενισχύοντας τον καλλιτεχνικό διάλογο και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Για τις εκδηλώσεις του 2016 και σε Πανελλαδικό επίπεδο, οι φετινές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 18 έως και 23 Ιουνίου (21 έως 23 στην Αττική) ενώ, καθώς η περίοδος συμμετοχών συνεχίζει να τρέχει, το πρόγραμμα θα κλείσει στις 30/05 και η επίσημη ανακοίνωση του τελικού εθνικού προγράμματος θα γίνει στις 09 Ιουνίου (9/06).

Αυτή η μοναδική πολιτιστική σύμπραξη γίνεται ως ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει -έστω και για λίγες ώρες- να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθούμε στους ρυθμούς και τη δύναμη της μουσικής.

Τι λες, λοιπόν; Είσαι έτοιμη να (την) γιορτάσεις μαζί μας; 

Μάθε περισσότερα: Facebook/Europeanmusicdaywww.europeanmusicday.gr

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός