ΚΑΙ το στρες έχει την... ηλικία του - AllYou.gr

Search

ΚΑΙ το στρες έχει την... ηλικία του

Σε ποια δεκαετία "χτυπάει" περισσότερο;

> ΕΓΩ ::
13 Ιουνίου 2016

Τι τραβάμε κι εμείς οι γυναίκες... Πριν λίγες ημέρες είχαμε (αν θυμάσαι) εκείνη την έρευνα που αποδείκνυε πως οι γυναίκες βασανίζονται πολύ περισσότερο από το στρες από τους άντρες και τώρα έχουμε μία νέα μελέτη, η οποία ισχυρίζεται πως έχει εντοπίσει και την ηλικία εκείνη κατά την οποία το άγχος γίνεται πιο έντονο μέσα μας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένα μελέτη, η ανατροφή των παιδιών, οι δουλειές του σπιτιού και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις συμβάλλουν στην αύξηση του στρες κυρίως στις γυναίκες που βρίσκονται στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ηλικίας 34 ετών είναι και αυτές που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της εργασιακής τους ζωής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο στρες.

Από την άλλη, οι γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 25 είναι αυτές που βιώνουν το λιγότερο στρες και νιώθουν πιο ευτυχείς. Στην ηλικία αυτή, οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία και έχουν την πιο έντονη κοινωνική ζωή.

Η νέα μελέτη, η οποία περιελάμβανε 2.000 Βρετανίδες, κατέδειξε ότι περίπου το ένα πέμπτο των γυναικών δηλώνουν δυστυχείς λόγω του στρες. Αυτό φάνηκε να ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες 35 έως 44 ετών.

Το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσαν πως η ζωή τους θα ήταν καλύτερη αν έβγαζαν περισσότερα χρήματα, ενώ το 15% των γυναικών ανέφεραν πως θα ήθελαν να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με φίλους και μέλη της οικογένειας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!