Skip to main content

SINGLES

ΚΑΙ το στρες έχει την... ηλικία του

Σε ποια δεκαετία "χτυπάει" περισσότερο;



Τι τραβάμε κι εμείς οι γυναίκες... Πριν λίγες ημέρες είχαμε (αν θυμάσαι) εκείνη την έρευνα που αποδείκνυε πως οι γυναίκες βασανίζονται πολύ περισσότερο από το στρες από τους άντρες και τώρα έχουμε μία νέα μελέτη, η οποία ισχυρίζεται πως έχει εντοπίσει και την ηλικία εκείνη κατά την οποία το άγχος γίνεται πιο έντονο μέσα μας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένα μελέτη, η ανατροφή των παιδιών, οι δουλειές του σπιτιού και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις συμβάλλουν στην αύξηση του στρες κυρίως στις γυναίκες που βρίσκονται στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ηλικίας 34 ετών είναι και αυτές που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της εργασιακής τους ζωής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο στρες.

Από την άλλη, οι γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 25 είναι αυτές που βιώνουν το λιγότερο στρες και νιώθουν πιο ευτυχείς. Στην ηλικία αυτή, οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία και έχουν την πιο έντονη κοινωνική ζωή.

Η νέα μελέτη, η οποία περιελάμβανε 2.000 Βρετανίδες, κατέδειξε ότι περίπου το ένα πέμπτο των γυναικών δηλώνουν δυστυχείς λόγω του στρες. Αυτό φάνηκε να ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες 35 έως 44 ετών.

Το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσαν πως η ζωή τους θα ήταν καλύτερη αν έβγαζαν περισσότερα χρήματα, ενώ το 15% των γυναικών ανέφεραν πως θα ήθελαν να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με φίλους και μέλη της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.