4 (αναμφισβήτητες) ενδείξεις ότι χρειάζεσαι διακοπές ΤΩΡΑ - AllYou.gr

Search

4 (αναμφισβήτητες) ενδείξεις ότι χρειάζεσαι διακοπές ΤΩΡΑ

Μία πολύ επίκαιρη λίστα...

> ΕΓΩ ::
15 Ιουνίου 2016

Τι εννοούσε ο Κώστας Μαρτάκης όταν πριν από μερικά χρόνια τραγουδούσε ημίγυμνος σε κάποια καταγάλανη παραλία "Θέλω επειγόντως διακοπές"; Και ακόμα πιο συγκεκριμένα, τι εννοείς εσύ κάθε φορά που το σκέφτεσαι (παραδέξου το, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε το σκέφτεσαι όλο και πιο συχνά) και κυρίως ποια είναι εκείνα τα σημάδια που φανερώνουν πως, όχι μόνο δεν βλέπεις την ώρα και την στιγμή να φύγεις από την Αθήνα, αλλά το έχεις και άμεση ανάγκη;

Οι επιστήμονες, κάνοντας χρόνιες μελέτες πάνω στους τρόπους κατά τους οποίους εκδηλώνεται στη συμπεριφορική μας το στρες αλλά και το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης (γνωστό στα Αγγλικά και ως burnout), κατέληξαν σε μία σειρά από σημαντικές ενδείξεις, οι οποίες φανερώνουν πότε πρέπει να ζητήσεις άδεια από τη δουλειά σου... επειγόντως!

Είναι οι εξής:

1. Όταν όλα σου φαίνομαι βουνό. Εντάξει, σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει λάθη, όμως τα λάθη –είτε τα δικά μας είτε των άλλων– είναι ανθρώπινα, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Όταν ένα μικρό λάθος μας επηρεάζει ψυχολογικά όσο και μια... επικείμενη καταστροφή του κόσμου και οποιοδήποτε ζήτημα προς επίλυση μοιάζει βουνό, σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να βρούμε τρόπους να αποφορτιστούμε. Και οι διακοπές είναι το ιδανικό μέσο για να πετύχουμε.

2. Όταν όλοι γύρω σου - από τη μαμά σου μέχρι το αγόρι σου και από την κολλητή σου μέχρι τον θυρωρό της πολυκατοικίας, σε ρωτάνε αν αισθάνεσαι καλα. Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, όπως η οικογένεια και οι συνάδελφοί μας, μπορεί να παρατηρήσουν τα πρώτα σημάδια κούρασης και στρες πολύ πριν από εμάς. Εάν σου κάνουν συχνά ερωτήσεις όπως «Είσαι καλά;» και «Συμβαίνει κάτι;» ή σου επισημαίνουν συνεχώς ότι μοιάζεις κουρασμένη, μάλλον το στρες και η πίεση έχει διαλύσει την καθημερινότητά σου.

3. Όταν κάνεις συνέχεια... γκάφες. Το χρόνιο στρες αποτελεί μία από τις συνηθέστερες αιτίες των απογοητευτικών εργασιακών επιδόσεων. Ειδικότερα εάν αυτήν την περίοδο τρέχει κάποιο σημαντικό πρότζεκτ, είτε στη δουλειά σου είτε σε κάποιο άλλο τομέα της ζωής σου, καλό είναι να κάνεις επειγόντως ένα διάλειμμα, προκειμένου να προλάβεις λάθη που θα σου στοιχίσει σημαντικά αργότερα. 

4. Όταν δεν σε νοιάζει -απολύτως- τίποτα. Βαριέσαι τα πάντα, δεν σε ενθουσιάζει τίποτα και δεν μπορείς να βρεις πουθενά μια θετική σκέψη που θα σε βοηθήσει να κάνεις τη μέρα σου λίγο πιο ευχάριστη ή έστω ανεκτή. Αυτή η στάση είναι χαρακτηριστική όταν νιώθουμε υπερβολικά πιεσμένοι και χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!