Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου με αυτό το ΕΥΚΟΛΟ τρικ - AllYou.gr

Search

Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου με αυτό το ΕΥΚΟΛΟ τρικ

Οι αναμνήσεις... ξαναγυρίζουν(ε).

> ΕΓΩ ::
06 Αυγούστου 2016

Πιάνεις τον εαυτό σου να αναπολεί συχνά τις εποχές που περίμενες καρτερικά τον παγωτατζή της γειτονιάς να περάσει για να πάρεις παγωτό; Οι ειδικοί σε συμβουλεύουν να μην αφήσεις αυτήν την εικόνα να ξεθωριάσει.

Για ποιο λόγο; «Οτιδήποτε αφυπνίζει τις γλυκές, παιδικές μας αναμνήσεις ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας και απομακρύνει οποιοδήποτε μοναχικό συναίσθημα», εξηγεί η υπεύθυνη σχετικής αμερικανικής έρευνας, δρ Krystine Batcho, Δρ. Ψυχολογίας στο La Moyne College. 

Η ίδια συνεχίζει «Η επαναφορά σημαντικών αλλά και φαινομενικά ασήμαντων αναμνήσεων του παρελθόντος μας, η υπενθύμιση των σχέσεων που έχουμε αναπτύξει στα χρόνια που πέρασαν, μας υπενθυμίζει συγχρόνως το ρόλο μας στο κοινωνικό σύνολο και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, πιο ευτυχισμένοι και πιο ασφαλείς συναισθηματικά».    

Με άλλα λόγια, όποτε νιώθεις την ανασφάλειά σου να χτυπάει κόκκινο (π.χ. πριν μπεις σε ένα σημαντικό επαγγελματικό meeting ή πριν το πρώτο σου ραντεβού), προσπάθησε να ανασύρεις από τη μνήμη σου αναμνήσεις που μέχρι και σήμερα σε κάνουν να χαμογελάς. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!