Skip to main content

SINGLES

Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου με αυτό το ΕΥΚΟΛΟ τρικ

Οι αναμνήσεις... ξαναγυρίζουν(ε).


Φύλλις Νικολάου

Πιάνεις τον εαυτό σου να αναπολεί συχνά τις εποχές που περίμενες καρτερικά τον παγωτατζή της γειτονιάς να περάσει για να πάρεις παγωτό; Οι ειδικοί σε συμβουλεύουν να μην αφήσεις αυτήν την εικόνα να ξεθωριάσει.

Για ποιο λόγο; «Οτιδήποτε αφυπνίζει τις γλυκές, παιδικές μας αναμνήσεις ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας και απομακρύνει οποιοδήποτε μοναχικό συναίσθημα», εξηγεί η υπεύθυνη σχετικής αμερικανικής έρευνας, δρ Krystine Batcho, Δρ. Ψυχολογίας στο La Moyne College. 

Η ίδια συνεχίζει «Η επαναφορά σημαντικών αλλά και φαινομενικά ασήμαντων αναμνήσεων του παρελθόντος μας, η υπενθύμιση των σχέσεων που έχουμε αναπτύξει στα χρόνια που πέρασαν, μας υπενθυμίζει συγχρόνως το ρόλο μας στο κοινωνικό σύνολο και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, πιο ευτυχισμένοι και πιο ασφαλείς συναισθηματικά».    

Με άλλα λόγια, όποτε νιώθεις την ανασφάλειά σου να χτυπάει κόκκινο (π.χ. πριν μπεις σε ένα σημαντικό επαγγελματικό meeting ή πριν το πρώτο σου ραντεβού), προσπάθησε να ανασύρεις από τη μνήμη σου αναμνήσεις που μέχρι και σήμερα σε κάνουν να χαμογελάς. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός