Αυτός είναι ο λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύεις στην τύχη - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύεις στην τύχη

Πίστεψέ το και θα... σου χαμογελάσει!

> ΕΓΩ ::
04 Αυγούστου 2016

Θες να παίξεις και να κερδίσεις το Τζόκερ; Κι εμείς! Για να καταφέρεις να πιάσεις σίγουρα το τζακποτ, δεν έχεις παρά να ψάξεις και να βρεις ένα τετράφυλλο τριφύλλι. Όχι, δεν το λέμε έτσι... τυχαία, έχουμε και την επιστήμη με το μέρος μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η ζωή φαίνεται να φέρεται καλύτερα σε εκείνους που πιστεύουν ακράδαντα στον παράγοντα τύχη και, ακόμα περισσότερο, σε εκείνους που προσπαθούν να την κάνουν να τους χαμογελάσει, χρησιμοποιώντας διάφορα  φυλαχτά. 

«Τα παντός είδους γούρια “εκπέμπουν” μια εμπιστοσύνη που απαλλάσσει τον κάτοχό τους από το άγχος και την πίεση που θα αισθανόταν διαφορετικά, με αποτέλεσμα να είναι πιο προσαρμοστικοί και να νιώθουν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις απρόσμενες συνθήκες της ζωής. Έτσι, σκέφτονται και πράττουν πιο ψύχραιμα», διευκρινίζει η δρ Sally Linkenauger, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Lancaster.

Μην αισθάνεσαι άσχημα, λοιπόν, αν σε κάθε σημαντικό ραντεβού προτιμάς να φοράς την τυχερή μπλούζα σου που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και σου χαρίζει αυτοπεποίθηση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!