Χτύπησες; Ήρθε η ώρα να πεις... ΤΥΡΙ - AllYou.gr

Search

Χτύπησες; Ήρθε η ώρα να πεις... ΤΥΡΙ

Γέλα για τον πόνο σου.

> ΕΓΩ ::
17 Ιουνίου 2016

Την επόμενη φορά που θα σε πιάσει ένας κολικός, ένας πονοκέφαλος ή η μέση σου, ψάξε παρηγοριά στην αγαπημένη σου κωμική σειρά. Ναι, ναι, καλά διάβασες!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζουν ότι μια γενναία δόση γέλιου μειώνει αισθητά την ένταση του πόνου, τροφοδοτώντας τον εγκέφαλο με ενδορφίνες. Οι τελευταίες, όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μία από τις τρεις κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών, που, μεταξύ άλλων, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστάσεις στρες. Επιπλέον, φαίνεται πως έχουν και φυσική αναλγητική δράση.

Πώς το γέλιο συνδέεται με την (άμεση) δράση τους; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι απανωτές και κοφτές ανάσες που συνοδεύουν το γέλιο «κουράζουν» τους μύες στην περιοχή της κοιλιάς, γεγονός που πυροδοτεί την απελευθέρωση των ενδορφίνων.

Τα νέα, όμως, γίνονται ακόμα καλύτερα για τους fan της κωμωδίας και του γέλιου, μιας και «οι ενδορφίνες φαίνεται να είναι 20-50 φορές ισχυρότερες από μία δόση μορφίνης και πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε αναλγητικό χάπι», όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Robin Dunbar.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!