Έκτακτα Νέα: Το "διαδρομικό" κους-κους ΕΙΝΑΙ θεραπευτικό - AllYou.gr

Search

Έκτακτα Νέα: Το "διαδρομικό" κους-κους ΕΙΝΑΙ θεραπευτικό

Ναι, μπορείς να συνεχίσεις να κουτσομπολεύεις... στο γραφείο!

> ΕΓΩ ::
20 Ιουνίου 2016

Μειώνει το άγχος, αποθαρρύνει την κακή συμπεριφορά κι εμποδίζει την εκμετάλλευση: κι όμως, το κουτσομπολιό τα κάνει όλα αυτά! Και δεν το λέμε εμείς ως αμετανόητες κουτσομπόλες, αλλά οι ερευνητές του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια.  

Οι τελευταίοι, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα όποτε μεταφέρουμε σε κάποιους άλλους συναδέλφους πληροφορίες σχετικά με τα κακώς κείμενα ενός ατόμου. Για ποιο λόγο; Μα γιατί οι συγκεκριμένες πληροφορίες μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά για την ευρύτερη ψυχολογία του περίγυρού μας. Συγχρόνως, η κυκλοφορία του αίματός μας βελτιώνεται, ο οργανισμός μας χαλαρώνει και η υγεία μας παραμένει σταθερή κι ελεγχόμενη. 

Αυτό, φυσικά, ισχύει για το «αθώο» και καλοπροαίρετο κουτσομπολιό κι όχι για κάποιο άχρηστο, ή κακόβουλο κους-κους, τύπου ποια γνωστή μας κατέφυγε στην πλαστική, προκειμένου να φαίνεται δέκα χρόνια νεότερη ή ποια συνάδελφος «ακούγεται» ότι πήρε προαγωγή χρησιμοποιώντας «εναλλακτικές» μεθόδους. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!