Έκτακτα Νέα: Το "διαδρομικό" κους-κους ΕΙΝΑΙ θεραπευτικό - AllYou.gr

Search

Έκτακτα Νέα: Το "διαδρομικό" κους-κους ΕΙΝΑΙ θεραπευτικό

Ναι, μπορείς να συνεχίσεις να κουτσομπολεύεις... στο γραφείο!

> ΕΓΩ ::
20 Ιουνίου 2016

Μειώνει το άγχος, αποθαρρύνει την κακή συμπεριφορά κι εμποδίζει την εκμετάλλευση: κι όμως, το κουτσομπολιό τα κάνει όλα αυτά! Και δεν το λέμε εμείς ως αμετανόητες κουτσομπόλες, αλλά οι ερευνητές του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια.  

Οι τελευταίοι, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα όποτε μεταφέρουμε σε κάποιους άλλους συναδέλφους πληροφορίες σχετικά με τα κακώς κείμενα ενός ατόμου. Για ποιο λόγο; Μα γιατί οι συγκεκριμένες πληροφορίες μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά για την ευρύτερη ψυχολογία του περίγυρού μας. Συγχρόνως, η κυκλοφορία του αίματός μας βελτιώνεται, ο οργανισμός μας χαλαρώνει και η υγεία μας παραμένει σταθερή κι ελεγχόμενη. 

Αυτό, φυσικά, ισχύει για το «αθώο» και καλοπροαίρετο κουτσομπολιό κι όχι για κάποιο άχρηστο, ή κακόβουλο κους-κους, τύπου ποια γνωστή μας κατέφυγε στην πλαστική, προκειμένου να φαίνεται δέκα χρόνια νεότερη ή ποια συνάδελφος «ακούγεται» ότι πήρε προαγωγή χρησιμοποιώντας «εναλλακτικές» μεθόδους. 

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!