Κι όμως, η μόρφωση (σού) ΠΡΟΚΑΛΕΙ αλλεργία - AllYou.gr

Search

Κι όμως, η μόρφωση (σού) ΠΡΟΚΑΛΕΙ αλλεργία

Βγάζεις σπυριά; Φταίει... το μάστερ της μαμάς σου.

> ΕΓΩ ::
21 Ιουνίου 2016

Από μικρή ταλαιπωρείσαι με τις αλλεργίες σου; Όσο περίεργο κι απίστευτο κι αν σου φαίνεται, για τα ενοχλητικά συμπτώματα που σου προκαλούν οι... ευαισθησίες σου, ενδέχεται να φταίνε οι γονείς σου και –ακόμα πιο συγκεκριμένα– τα (πολλά) πτυχία τους!

Πρόσφατη έρευνα του τμήματος Επιδημιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, άλλωστε, έδειξε ότι τα παιδιά γονιών με ανώτερη μόρφωση είναι κατά 30% πιο ευάλωτα στα δερματικά προβλήματα από εκείνα που οι γονείς τους δεν πέρασαν το κατώφλι του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, φαίνεται ότι τα παιδιά των ιδιαίτερα μορφωμένων μητέρων, αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ατοπική δερματίτιδα, μια νόσο που εκδηλώνεται με κνησμό και εξανθήματα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί ότι οι μορφωμένοι γονείς πηγαίνουν τακτικά τα παιδιά τους στο γιατρό, με αποτέλεσμα να καταγράφονται στα ιατρικά αρχεία περισσότερα περιστατικά δερματοπάθειας. Μια ακόμη εξήγηση έχει να κάνει με το ιδιαίτερα καθαρό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, το οποίο όμως δεν «εκπαιδεύει» κατάλληλα το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τέλος, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι πιο μορφωμένοι γονείς είναι και πιο ευκατάστατοι οικονομικά κι έτσι έχουν στο σπίτι τους κλιματιστικά ή αφυγραντήρες, ενώ περιποιούνται το σώμα τους με ποιοτικότερα υποαλλεργικά καλλυντικά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!