Skip to main content

SINGLES

Κι όμως, η μόρφωση (σού) ΠΡΟΚΑΛΕΙ αλλεργία

Βγάζεις σπυριά; Φταίει... το μάστερ της μαμάς σου.


Φύλλις Νικολάου

Από μικρή ταλαιπωρείσαι με τις αλλεργίες σου; Όσο περίεργο κι απίστευτο κι αν σου φαίνεται, για τα ενοχλητικά συμπτώματα που σου προκαλούν οι... ευαισθησίες σου, ενδέχεται να φταίνε οι γονείς σου και –ακόμα πιο συγκεκριμένα– τα (πολλά) πτυχία τους!

Πρόσφατη έρευνα του τμήματος Επιδημιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, άλλωστε, έδειξε ότι τα παιδιά γονιών με ανώτερη μόρφωση είναι κατά 30% πιο ευάλωτα στα δερματικά προβλήματα από εκείνα που οι γονείς τους δεν πέρασαν το κατώφλι του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, φαίνεται ότι τα παιδιά των ιδιαίτερα μορφωμένων μητέρων, αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ατοπική δερματίτιδα, μια νόσο που εκδηλώνεται με κνησμό και εξανθήματα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί ότι οι μορφωμένοι γονείς πηγαίνουν τακτικά τα παιδιά τους στο γιατρό, με αποτέλεσμα να καταγράφονται στα ιατρικά αρχεία περισσότερα περιστατικά δερματοπάθειας. Μια ακόμη εξήγηση έχει να κάνει με το ιδιαίτερα καθαρό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, το οποίο όμως δεν «εκπαιδεύει» κατάλληλα το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τέλος, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι πιο μορφωμένοι γονείς είναι και πιο ευκατάστατοι οικονομικά κι έτσι έχουν στο σπίτι τους κλιματιστικά ή αφυγραντήρες, ενώ περιποιούνται το σώμα τους με ποιοτικότερα υποαλλεργικά καλλυντικά.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.