Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις τις υπερωρίες - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις τις υπερωρίες

Τώρα ξέρεις τι να απαντήσεις στο αφεντικό σου.

> ΕΓΩ ::
22 Ιουνίου 2016

Συνηθίζεις να δουλεύεις πάνω από 9 ώρες καθημερινά; Κι όμως, ενδέχεται να προκαλείς... τρικυμίες στην καρδιά σου. Αυτό διατείνεται περίτρανα νέα Ευρωπαϊκή έρευνα.

Σε αυτήν, οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Εργασιακής Υγείας, παρακολούθησαν 6.000 υπαλλήλους για 11 συναπτά έτη. Στο διάστημα της έρευνας, καταγράφηκαν 369 περιστατικά εμφραγμάτων και θανάτων από καρδιοπάθεια.

Ποιος ήταν ο κοινός παρανομαστής; Οι πολλές ώρες δουλειάς. Μάλιστα, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 10-11 ώρες την ημέρα αντιμετωπίζουν έως και 60% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής ασθένειας. Αντίθετα, όσοι εργάζονται 8-9 ώρες δε βρέθηκε να κινδυνεύουν περισσότερο από εκείνους που εργάζονται 7 ώρες την ημέρα.

Οι επιστήμονες, όμως, δε σταμάτησαν στην παρατήρηση. Αντίθετα, σύμφωνα με αυτούς, ο κίνδυνος αυτός σχετίζεται με το γεγονός ότι τα άτομα που δουλεύουν πολλές ώρες σπανίως τρέφονται σωστά, πίνουν αρκετό αλκοόλ για να εκτονωθούν και δεν προλαβαίνουν να φροντίσουν τους εαυτούς τους. Παράλληλα, η κούραση και το άγχος που τους προκαλεί η πιεστική καθημερινότητά τους επιβαρύνει επιπλέον και σοβαρά το καρδιαγγειακό τους σύστημα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!