Είσαι φανατική των τηλεοπτικών σειρών; Ίσως κινδυνεύεις από ΑΥΤΟ - AllYou.gr

Search

Είσαι φανατική των τηλεοπτικών σειρών; Ίσως κινδυνεύεις από ΑΥΤΟ

Ώρα για... απεξάρτηση!

> ΕΓΩ ::
28 Ιουνίου 2016

Τα άτομα που παρακολουθούν για πολλές και συνεχείς ώρες τηλεοπτικές σειρές είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μοναχικά και να πάσχουν από κάποιας μορφής κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν των ΗΠΑ.

Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερα από 300 άτομα, ηλικίας από 18 έως και 29 ετών. Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες για τις συνήθειές τους στην παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών και για την ψυχική τους διάθεση.

Διαπίστωσαν ότι οι πιο μοναχικοί και καταθλιπτικοί άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές την μία μετά την άλλη επί πολλές ώρες κάθε φορά. Και διέκριναν ότι αυτό συνέβαινε επειδή προσπαθούσαν -συνειδητά ή όχι- να αποσπάσουν τις σκέψεις τους από το γεγονός ότι ένιωθαν μοναχικά ή από τα συμπτώματα κατάθλιψης που είχαν.

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν μειωμένο αυτοέλεγχο ήταν πιο πιθανό να στηθούν με τις ώρες μπροστά στην TV, αφού δεν μπορούσαν να σταματήσουν ακόμα και όταν ήξεραν ότι είχαν άλλες εργασίες/υποχρεώσεις να ολοκληρώσουν.

Oι επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζουν ότι η φυσική κόπωση και παχυσαρκία είναι δύο ακόμα παράγοντες που συμβαίνει αυτό. Επισήμαναν, δε, ότι το φαινόμενο των ατόμων που παρακολουθούν επί πολλές ώρες τηλεοπτικές σειρές έχει αυξηθεί και αποτελεί αιτία ανησυχίας για τους επιστήμονες παγκοσμίως.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!