Αυτός είναι ο λόγος που η αγαπημένη σου μουσική σε κάνει να ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο λόγος που η αγαπημένη σου μουσική σε κάνει να ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ

Η εξήγηση είναι επιστημονική!

> ΕΓΩ ::
28 Ιουνίου 2016

Τσακώθηκες με τον δικό σου; Σε πιέζει το αφεντικό; Δεν έχεις διάθεση να μιλήσεις με κανέναν; Για να νιώσεις ευτυχισμένη και να χαμογελάσεις άμεσα, δε χρειάζεσαι ούτε χρήματα, ούτε καλό φαγητό, αλλά το αγαπημένο σου τραγούδι.

Μάλιστα, το άκουσμα του αγαπημένου σου μουσικού κομματιού αρκεί για να προκαλέσει την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, δηλαδή της χημικής ουσίας που συνδέεται με την ικανοποίηση και μας ερεθίζει συναισθηματικά. Καταγράφοντας με ειδικό τομογράφο τις εγκεφαλικές αντιδράσεις ομάδας εθελοντών, ηλικίας 19 έως 24 ετών, οι ερευνητές του Νευρολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, διαπίστωσαν ότι η μουσική αυξάνει, κατά μέσο όρο, από 6 έως 8% την απελευθέρωση ντοπαμίνης. Στα άτομα μάλιστα που αντιμετωπίζουν τη μουσική ως πηγή πραγματικά μεγάλης απόλαυσης, η αύξηση μπορεί να φτάσει το 21%!

Για να καταλάβεις το μέγεθος της ευφορίας που σου δημιουργούν οι νότες, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κοκαΐνη αυξάνει κατά 22% περίπου την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ενώ ένα πιάτο καλό φαγητό μέχρι 6%.

Για την ιστορία, η μουσική βρίσκει τον... δάσκαλό της όταν έρχεται αντιμέτωπη με το πλέον αγαπημένο σπορ των απανταχού ερωτιάριδιων, το σεξ – σύμφωνα με μελέτες, το τελευταίο αυξάνει τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης έως και 50%.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!