Ναι, οι ωραίοι άνθρωποι είναι ΠΙΟ έξυπνοι - AllYou.gr

Search

Ναι, οι ωραίοι άνθρωποι είναι ΠΙΟ έξυπνοι

Η εκδίκηση της ξανθιάς.

> ΕΓΩ ::
28 Ιουνίου 2016

Μπορεί (κι) εσύ να γελάς με τα ανέκδοτα για τις ξανθιές. Ωστόσο, ο μύθος της χαζής –πλην όμορφης– ξανθιάς φαίνεται να καταρρίπτεται και μάλιστα με τις ευλογίες των επιστημόνων. Γιατί; Οι εμφανίσιμες γυναίκες και άντρες φαίνεται να έχουν δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο κατά περίπου 14 μονάδες σε σχέση με τα λιγότερο ελκυστικά άτομα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο εξελικτικός ψυχολόγος Satoshi Kanazawa, καθηγητής Management στo London School of Economics, με μια έρευνα που έχει προκαλέσει αίσθηση στο επιστημονικό στερέωμα.

Στην έρευνα, ο Kanazawa μελέτησε τα αποτελέσματα 52.000 ατόμων σε Ευρώπη και Αμερική σε διάφορα τεστ νοημοσύνης, σε σχέση με την εξωτερική τους εμφάνιση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του, οι ωραίοι άντρες φαίνεται να έχουν έως και 13,6, μονάδες υψηλότερο IQ σε σχέση με τους εκείνους που η ομορφιά τους είναι πιο «κοινότυπη». Αντίστοιχα, οι ωραίες γυναίκες φαίνεται να είναι κατά 11,4 μονάδες εξυπνότερες από εκείνες που είναι λιγότερο εντυπωσιακές.

Ο Kanazawa τονίζει ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι όμορφοι άνθρωποι προσελκύουν συντρόφους που δεν είναι μόνο όμορφοι αλλά και έξυπνοι, με αποτέλεσμα να γεννούν διπλά προικισμένα παιδιά και να χτίζουν έτσι μια ενισχυμένη γενετική αλυσίδα στο πέρασμα των χρόνων.

Προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων, βέβαια, ο ερευνητής διευκρινίζει ότι «ο ισχυρισμός ότι οι ωραίοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι είναι καθαρά επιστημονικός και βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία. Δεν έχει να κάνει με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους ή να τους κρίνουμε».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!