Ναι, οι ωραίοι άνθρωποι είναι ΠΙΟ έξυπνοι - AllYou.gr

Search

Ναι, οι ωραίοι άνθρωποι είναι ΠΙΟ έξυπνοι

Η εκδίκηση της ξανθιάς.

> ΕΓΩ ::
28 Ιουνίου 2016

Μπορεί (κι) εσύ να γελάς με τα ανέκδοτα για τις ξανθιές. Ωστόσο, ο μύθος της χαζής –πλην όμορφης– ξανθιάς φαίνεται να καταρρίπτεται και μάλιστα με τις ευλογίες των επιστημόνων. Γιατί; Οι εμφανίσιμες γυναίκες και άντρες φαίνεται να έχουν δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο κατά περίπου 14 μονάδες σε σχέση με τα λιγότερο ελκυστικά άτομα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο εξελικτικός ψυχολόγος Satoshi Kanazawa, καθηγητής Management στo London School of Economics, με μια έρευνα που έχει προκαλέσει αίσθηση στο επιστημονικό στερέωμα.

Στην έρευνα, ο Kanazawa μελέτησε τα αποτελέσματα 52.000 ατόμων σε Ευρώπη και Αμερική σε διάφορα τεστ νοημοσύνης, σε σχέση με την εξωτερική τους εμφάνιση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του, οι ωραίοι άντρες φαίνεται να έχουν έως και 13,6, μονάδες υψηλότερο IQ σε σχέση με τους εκείνους που η ομορφιά τους είναι πιο «κοινότυπη». Αντίστοιχα, οι ωραίες γυναίκες φαίνεται να είναι κατά 11,4 μονάδες εξυπνότερες από εκείνες που είναι λιγότερο εντυπωσιακές.

Ο Kanazawa τονίζει ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι όμορφοι άνθρωποι προσελκύουν συντρόφους που δεν είναι μόνο όμορφοι αλλά και έξυπνοι, με αποτέλεσμα να γεννούν διπλά προικισμένα παιδιά και να χτίζουν έτσι μια ενισχυμένη γενετική αλυσίδα στο πέρασμα των χρόνων.

Προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων, βέβαια, ο ερευνητής διευκρινίζει ότι «ο ισχυρισμός ότι οι ωραίοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι είναι καθαρά επιστημονικός και βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία. Δεν έχει να κάνει με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους ή να τους κρίνουμε».

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 5- 11 Δεκεμβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!