Skip to main content

SINGLES

Ο δρόμος για πιο ΔΥΝΑΤΗ σκέψη περνάει από το... τιμόνι

Κάν’το όπως ο Kerouac.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει περιορίσει τις επιλογές σου, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αντί, λοιπόν, να κάνεις διακοπές, όπως συνηθίζεις, στο αγαπημένο σου νησί, δοκίμασε να αλλάξεις παραστάσεις, βγαίνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο.

Μάλλον κάτι ήξερε ο Jack Kerouac που μετέτρεψε τα road trip σε φιλοσοφία ζωής (και γραφής) μιας και το ταξίδι με αυτοκίνητο φαίνεται ότι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου σου –ειδικά αν, όπως ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας–αποφασίσεις να μπεις σε νέα ανεξερεύνητα μονοπάτια.

«Έρευνες δείχνουν ότι τα ταξίδια γενικά συμβάλλουν στη δημιουργία νέων νευρωνικών δικτύων», λέει ο Gary Small, γιατρός και ερευνητής στο πανεπιστήμιο UCLA. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέψεις τη  γνωστή φράση «όλα είναι δρόμος» σε φιλοσοφία ζωής. Μπορείς, επίσης, να βελτιώσεις τις νοητικές επιδόσεις σου επιστρέφοντας στα θρανία για να μάθεις μια νέα ξένη γλώσσα ή γευόμενη -εξωτικά και μη- φαγητά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός